Blackbird med orkestrering

Animal Requiem vil inneholde en versjon av Blackbird med kor- og orkesterpålegg.

For første gang har en originalversjon av en beatlessang blitt overdubbet med strykere og kor, og vil bli inkludert på det kommende veldedighetsalbumet “Animal Requiem”.

Vi ser da bort fra George Martins strykerarrangement for “While My Guitar Gently Weeps” som ble benyttet i sceneshowet til Cirque Du Soleil og inkludert på Beatles “Love” album. Men det er jo en annen, akustisk utgave av sangen og ikke den opprinnelige fra “White album”.

“Animal Requiem” er hjertebarnet til komponist (og Pete Townsends kone), Rachel Fuller. Hun er en dyreelsker som har skrevet et musikalsk verk med formål å feire, mimre om og ære alle dyrene vi har elsket og mistet.

Som frontkjemper for dyrenes rettigheter i en årrekke var også Paul McCartney veldig interessert i å bli involvert, og har gitt sin tillatelse til at beatlessangen “Blackbird” skal inkluderes. Det er visstnok det originale opptaket fra The Beatles (White Album) med McCartneys sang og gitar som er valgt ut, men nå pålagt et helt nytt klassisk arrangement med Royal Philharmonic Orchestra og Londons kammerkor, dirigert av Robert Ziegler.

Alle inntektene fra albumet, samt billettinntekter fra konsertfremførelser vil bli donert til veldedighetsorganisasjoner for dyr og uavhengige dyrefristeder verden rundt.

Albumet utgis i Storbritannia 8. mars. Det er allerede ute som digital nedlasting i USA, men “Blackbird” kun er nedlastbar om man kjøper hele albumet.

I 1986 overdubbet man blåsere på Beatles’ originalversjon av “Twist and Shout” i filmen “Fueller’s Day Off”, men den versjonen var kun med i filmen og ble ikke utgitt på plate. Capitol Records lot selvsagt ikke anledningen går fra seg likevel, og utga originalinnspillingen av “Twist and Shout” med The Beatles på single det året.

1986-utgivelse av Twist and Shout / There’s A Place på single i USA.

Legg inn en kommentar