Bok om Lennons Danmarkvisitt

En ny dansk bok med tittelen «Apostlenes Langhårede berømmelse», og med undertittel  “Dengang John Lennon og Yoko Ono kom til Thy – og det der fulgte” av Kaj Sekkelund er tilgjengelig fra Forlag1.dk.

Boken skildrer John Lennon og Yoko Onos opphold i Thy og Han Herred i 1970 med referanser til rockemusikken, ungdomsopprøret, hippiene, festivalene, demonstrasjonene m.m. Og den kan derfor også leses som et bilde av en tid i oppbrud, heter det fra forlaget.

Dessuten belyses Lennons store betydning som musiker og kunstner samt politisk som fanebærer for fredssaken i en tid, hvor slagordene var “peace and love”.

Selvsagt dukket det opp journalister

Lennon og Ono tilbrakte faktisk omlag en måned i området. Årsaken til Danmarksbesøket var at Yoko Ono ville se sin 6 år gamle datter, Kyoko. Hun bodde da sammen med sin far, filmregissøren Anthony Cox, som bodde i Thy i forbindelse med etableringen av en filmskole i Kettrup. Cox hadde leid eiendommen, Ellidsbølvej 37, av advokat Gunnar Bergholt, som hadde den til salgs, og etter å ha tilbragt natten på Hotel d’Angleterre i København og Det hvite hus i Aalborg, flyttet John Lennon og Yoko Ono til de mer beskjedne omgivelsene i Thy den 29. desember 1969. Her tilbrakte de en måned i det snødekte landskapet i Nordjylland, mens spørsmål om foreldreretten til Kyoko ble avklart. I løpet av tiden de var der lot paret lokkene falle, og kom korthårede tilbake til England etter oppholdet.

Nyklippet av den danske frisøren

Forfatter Kaj Sekkelund bor i dag på naboeiendommen, ”Sekkelund”, som dengang var eid av hans besteforeldre, Jens og Marie. De hadde telefon, noe som eiendommen Lennon og Ono bodde på ikke hadde, så de kom stadig over når de hadde behov for å ringe. I boken påstår Sekkelund også at George og Pattie skal ha besøkt John og Yoko mens de var i Danmark, noe som ikke virker sannsynlig gitt Georges hektiske timeplan i de dagene, med de siste “Let It Be”-innspillingene og sessions for Doris Troy og Billy Preston.

Lenke: Forlag1

 

 

1 Response

  1. Halima Lea sier:

    Jeg var på skolen i Skyum Bjerge dengang, og husker godt lille Kyoko som sprang omkring og lekte.

Legg inn en kommentar