Bok om Shea Stadium-konserten

Det er en ny bok ute som tar for seg Beatles’ berømte 1965 konsert på Shea Stadium. Den er skrevet av David Schwensen, som tidligere har tatt for seg Clevelandkonsertene i boka “The Beatles In Cleveland: Memories, Facts & Photos About The Notorious 1964 & 1966 Concerts”. Tittelen på den nye boka er The Beatles at Shea Stadium The story behind their Greatest Concert.
Beatles’ opptreden på New Yorks Shea Stadium den 15. august 1965 er en av de mest spennende og viktige konsertene i pomusikkens historie. Den ble produsert av Sid Bernstein og Beatles ble innannonsert på scenen av TV-legenden Ed Sullivan.  John, Paul, George og Ringo spilte, sang, svettet og lo for et rekordstort publikum på 55 600 fans. Dette regnes som høydepunktet for Beatlemania og startskuddet for dagens moderne utendørs stadionkonserter.
“The Beatles At Shea Stadium” forteller denne konsertens historie gjennom kommentarer og eksklusive intervjuer med Beatles insidere, venner og fans. Historien starter i 1963 da Bernstein booket den da ukjente gruppa (i USA) for to konserter i Carnegie Hall og den første bølgen av amerikansk Beatlemania. Den følger hendelsene som ledet frem til konserten da Beatles ankom New York, spilte inn en TV-konsert for “The Ed Sullivan Show” og deltok i en hittil udokumentert middag på Rockefeller Center. Så er vi med backstage når de nervøst forebereder seg for å spille for sitt inntil da største publikum.
Konserten og spenningen rundt deres opptreden blir beskrevet i detalj, basert på uredigerte konsertopptak og øyenvitneskildringer, og gir ny innsikt når det gjelder produksjonen av TV-filmen fra konserten, hemmelige sessions for å dubbe filmen med bedre lyd, og også den moderne restaureringen av originalfilmen.  Boka inneholder sjeldne fotografier, memorabilia, hittil upublisert korrespondanse, dokumenter og produksjonsnotater.
Ta en titt inni boka (Kindleversjonen)
Den trykte versjonen er på 280 sider og kan bestilles herfra: CreateSpace.com
Så Apple, hvor er den offisielle DVD/Blu-rayen?

Legg inn en kommentar