Candlestick Park igjen

Plakat for Paul McCartneys konsert i Candlestick Park

I går annonserte Paul McCartney nok en konsert på sin kommende USA-del av “Out There” turnéen. Han skal spille på Candlestick Park i San Francisco den 14, august. Candlestick Park var som kjent åstedet for the Beatles’ siste konsert for et betalende publikum den 29. august 1966.

Den gangen var stadion beregnet for et publikum på maks  42 500, men kun 25 000 billetter ble solgt. Dette var typisk for 1966-turnéen i USA med Beatles, som fant sted i kjølvannet av John Lennons “vi er større enn Jesus”-uttalelse.  Fans betalte mellom $4.50 og $6.50 for billettene, og The Beatles’ honorar lå på rundt $90,000. Konserten ble arrangert av det lokale firmaet Tempo Productions.

The Beatles tok 65% av inntektene,  San Francisco by tok 15% av billettinntektene og fikk 50 gratisbilletter. Arrangementet resulterte i tap for Tempo Productions.

The Beatles spilte 11 sanger: Rock And Roll Music, She’s A Woman, If I Needed Someone, Day Tripper, Baby’s In Black, I Feel Fine, Yesterday, I Wanna Be Your Man, Nowhere Man, Paperback Writer and Long Tall Sally.

Gruppen visste at dette var deres siste konsert. På grunn av dette tok både John Lennon og Paul McCartney med seg hvert sitt kamera på scenen, og med disse tok de bilder av publikum, resten av gruppa og seg selv med strak arm.

En Candlestick Park “selfie”

Nå tar Paul McCartney et siste farvel med idrettsarenaen, som skal stenge dørene for godt. Det var San Franciscos borgermester Ed Lee som personlig inviterte McCartney til å avslutte Candlestick Parks karriere sist Paul hadde konsert i området, denne fant sted på Outside Lands festivalen i Golden Gate Park i fjor.

Plakaten for Beatleskonserten

Det var litt spekulasjon om McCartney ville ta imot tilbudet, ettersom han også fikk tilbud om en annen stadion i området i år. McCartneys konsertpromotør Barrie Marshall var innom og sjekket Candlestick Park i forrige måned, og da sa han at vært og sett på Levi’s Stadium som et ledd i forhandlinger med the Niners om å ha konserten der.
Nå ser det ut som om de har havnet på den historisk sett litt viktigere beslutningen. Kanskje leser de WogBlog?
Rivning av Candlestick Park er planlagt sent i 2014 eller tidlig i 2015.

Legg inn en kommentar