Cat Stevens – Yusuf til Dark Horse

Yusuf / Cat Stevens

Nå har artisten Yusuf Islam, også tidligere kjent som Cat Stevens sluttet seg til George Harrisons Dark Horse plateselskap. Og han feirer dette med å utgi sin versjon av en av Georges sanger.

Kunsten er designet av Yusufs åtte år gamle barnebarn. Utgivelsen markerer årsdagen for det som ville vært George Harrisons 80-årsdag denne uken, og kommer i takt med kunngjøringen av et spennende nytt samarbeid med Dark Horse Records, plateselskapet som ble grunnlagt av George Harrison og i dag drives av sønnen Dhani og David Zonshine.

Når han snakker om George Harrisons dype innflytelse på sin egen musikalske og åndelige reise, sier Yusuf:

“George Harrison begynte å utforske østlig mystikk rundt den tiden jeg ble innlagt med tuberkulose, i 1968. Når jeg lå i sengen, hadde jeg mye tid på hendene og endte opp med å lese en buddhistisk bok kalt The Secret Path. Det var begynnelsen på min egen søken etter lyset.”
“Mens de fleste av min generasjon bare var interessert i musikken, var jeg litt som George, der musikk ble nøkkelen til noe mye høyere. Etter det opprivende 60-tallet ble bevisstheten hans vekket, og George gikk over til nivåer som ikke mange noen gang får oppleve. Du kan høre det i tekstene hans, og se det i måten han levde og håndterte den materielle verden – på jakt etter en utvei.”

“George var en av de første som holdt en veldedighetskonsert for de fattige, på den tiden millioner av bangladeshere flyktet fra konflikter og ble flyktninger. Det var en modig ting å gjøre, og mot alle etablerte regler.”

“Jeg er glad for å synge en av sangene hans, spesielt siden den representerer lysets og håpets retur til en alvorlig mørk og ødelagt verden.”

Tegnet av Yusufs åtteårige barnebarn.

Da Dhani Harrison ønsket Yusuf / Cat Stevens velkommen til plateselskapet Dark Horse, sa Dhani:

“Jeg er henrykt over å ønske Yusuf / Cat Stevens velkommen til Dark Horse Records-familien. Ikke bare er Yusuf en stor musikalsk legende, men sangene hans kunne ikke passet bedre til Dark Horse-mytosen. Fra bak – katalogen hans, til den nye musikken vi kan ikke vente på at du skal få høre. Yusuf er uten tvil en av de mest innflytelsesrike singer-songwriterne gjennom tidene, det er en stor ære å kunne gi musikken hans et hjem på vårt ydmyke, men historiske plateselskap.”

Yusuf har allerede sagt at et helt nytt Yusuf / Cat Stevens-album kommer, som han sier vil transportere lyttere inn i den positive, fantasifulle verdenen av håp og fred som definerte arbeidet hans på begynnelsen av 70-tallet.

Kilde: Totalntertainment.com

Legg inn en kommentar