Charlie Watts

Charlie Watts og Ringo Starr, hjemme hos Ringo i 2006. I speilet, nok en trommeslager: Jim Keltner.

Selv om de var venner i flere tiår, ble Ringo Starr sjokkert av kunngjøringen om Rolling Stones-trommeslager Charlie Watts’ død, akkurat som millioner av fans over hele verden.

“Jeg visste at han ikke hadde det bra, men det var et sjokk for meg,” sa Starr i et Zoom -intervju med Wall Street Journal to timer etter at Watts’ død ble kunngjort.

Ringo fortalte at det var deres felles kollega, trommeslager Jim Keltner som ringte mandag for å fortelle ham at Watts, som hadde trukket seg ut av høstturnéen til Rolling Stones på grunn av et uspesifisert medisinsk inngrep, hadde gått bort, 80 år gammel. Bildet over er fra et møte mellom de tre trommeslagerne i Ringos hjem i Beverly Hills i november 2006.

Ringo, Charlie og Jim Keltner.

Tirsdag morgen i Los Angeles sto ikke Ringos telefon stille da han forberedte seg på å gjøre noen intervjuer i forbindelse med sin nye EP “Change The World”, som skal slippes 24. september. “Nitti tusen mennesker ringte meg for å fortelle meg at han var borte,” sa han. “Det er en skam. Han var et vakkert menneske.”

Charlie og Ringo med sine respektive koner i bryllupet til Mick og Bianca Jagger i 1971.

Ringo begynte i Beatles i august 1962, fem måneder før Watts ble medlem av Rolling Stones. De to fant hverandre ikke bare som ankerpunktene til to av verdens mest kjente rockegrupper, men de hadde også begge hver sin minimalistiske stil.

Også Paul McCartney var rask til å reagere etter at han hadde fått budskapet om Charlies død. Han filmet seg selv hjemme og la ut filmsnutten på sine sosiale media-kanaler, Instagram og Facebook.

I pressemeldingen fra Rolling Stones heter det: “Han døde fredelig på et sykehus i London tidligere i dag omgitt av familien. Vi ber om at personvernet til familien, bandmedlemmene og nære venner blir respektert i denne vanskelige tiden.”
Charlie Watts etterlater seg kona Shirley, datteren Seraphina og barnebarnet Charlotte.

Legg inn en kommentar