Paul McCartney 3,2,1

Onkel Paul spiller, synger og forteller

Nå er det duket for denne TV-dokumentaren i seks deler også her hjemme: Fra i dag av kan de som abonnerer på kanalen Disney+ strømme Rick Rubins dokumentar med Paul McCartney. I anledning programserien har også for første gang de originale flersporsbåndene til The Beatles luftet seg utenfor Abbey Road Studios. McCartney og Rubin benytter disse til å skille ut instrumenter og stemmer når de snakker om sangene.

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen trillet terning i går og ga serien terningkast fire, under overskriften “Mirakelet Macca“.

Rick Rubin og Paul McCartney fremstår nærmest som jevnaldrende, men til tross for Rubins lange grå hår og skjegg er han faktisk på Pauls adoptivdatter Heathers alder. Mange av McCartneys historier har jo vi innbarkede fans hørt tidligere, så for oss blir høydepunktene når soloknappen på miksepulten blir brukt, slik at vi får med oss spennende detaljer, som Johns rytmegitar i “All My Loving” og Pauls heavy basspill på “While My Guitar Gently Weeps”.

Scenene med Rubin og McCartney er filmet i svarthvitt, mens innslagene fra gamle dager er i farger, og ofte er dette opprinnelige svarthvite bilder som er fargelagt i nyere tid. Et grep som av og til irriterer oss, særlig når de tar feil av hvilke farger de skulle ha brukt.

Episodene er mellom 26 og 30 minutter lange, og titlene er:

  1. Slikt forener mennesker. Paul McCartney deler historier om de tidlige dagene og vennskapene.
  2. Tonene som likte hverandre. Paul McCartney snakker om sin unike tilnærming til komposisjon.
  3. De vi var glade i, var glade i oss! Paul McCartney hyller noen av artistene som påvirket Beatles.
  4. Som professorer i et laboratorium. Paul McCartney snakker om eksperimentering og ønsket om å sprenge grenser.
  5. Kan du ikke gjøre det enklere? Paul McCartney snakker om å finne plassen sin i bandet og dets utvikling.
  6. Den lange veien. Paul McCartney snakker om utviklingen sin som låtskriver.

Regi: Zachary Heinzerling

Legg inn en kommentar