Den nye “Get Back”-boken utsatt

Den gamle “Get Back” boken som fulgte med “Let It Be” LP-boksen i 1970, men som også var i salg separat. Den inneholder dialog fra filminnspillingene og bilder tatt av fotografen Ethan Russell.

Den nye “Get Back” boken som etter planen skulle kommet ut 1. september i USA og 15. oktober i Storbritannia har blitt utsatt – i likhet med resten av utgivelsene rundt “Let It Be” prosjektet – boken er nå planlagt utgitt 31. august 2021.

Helt til nå har det vært knyttet spenning til hvorvidt denne boken ville komme i år, og utgivelsesdagen i USA har kommet og gått, og de som hadde forhåndsbestilt har gått og ventet på beskjed om at den er postlagt. Men i dag har Amazon både i USA og Storbritannia satt ny utgivelsesdato til 31. august 2021. Peter Jacksons “Get Back” dokumentar skulle ha vært vist 4. september 2020 i USA og Canada men på grunn av den rådende pandemien er den utsatt med foreløpig utgivelse 27. august 2021.

Dette er hva forlaget skriver om boken:

The Beatles: Get Back Hardcover – 31. august 2021
av The Beatles (forfatter), John Harris (redaktør), Ethan Russell (fotograf), Linda McCartney (fotograf), Hanif Kureishi (introduksjon), Peter Jackson (forord)

Den mest etterlengtede boka på mer enn et tiår av det legendariske bandet “The Beatles: Get Back”, er den offisielle beretningen om innspillingene av deres siste album, “Let It Be”, fortalt med The Beatles’ egne ord, illustrert med hundrevis av tidligere upubliserte bilder, tatt av Ethan A. Russell og Linda McCartney. Et halvt århundre etter albumet og filmen “Let It Be” fra 1970, sammenfaller denne milepælboken med den globale utgivelsen av Peter Jacksons dokumentarfilm, “The Beatles: Get Back”.

Boken åpner i januar 1969, begynnelsen på The Beatles’ siste år som band. BEATLES (“The White Album”) er nummer én på hitlistene, og de fire samles i London for et nytt prosjekt. I løpet av 21 dager, først i Twickenham Film Studios og deretter i sine egne splitter nye Apple Studios, med kameraer og båndopptakere som dokumenterer hver dags arbeid og samtaler, øver bandet på et enormt antall sanger, noe som kulminerte i den siste konserten, som legendarisk fant sted på taket av deres egen kontorbygning, og sentrale London stoppet opp.

Denne boken forteller historien om disse øktene gjennom transkripsjoner av bandets oppriktige samtaler. Destillert av over 120 timer med lydopptak redigerer den ledende musikkskribenten John Harris den rikt fengslende teksten for å gi oss en opplevelse av å være der i studioene. Disse øktene blir levende gjennom hundrevis av upubliserte, ekstraordinære bilder av to fotografer som hadde spesiell tilgang til innspillingene ― Ethan A. Russell og Linda Eastman (som giftet seg med Paul McCartney to måneder senere). Også inkludert er mange stillbilder fra filmopptakene i høy oppløsning, valgt ut fra 55 timers restaurerte opptak som Peter Jacksons dokumentar også er hentet fra.

Den kommende boken

Legenden forteller at disse øktene var en dyster tid for et band som falt sammen. Imidlertid, som den anerkjente romanforfatteren Hanif Kureishi skriver i sin innledning, “Dette var faktisk en produktiv tid for dem da de skapte noe av sitt beste arbeid. Og det er her vi har privilegiet å være vitne til deres tidlige utkast, feilene, drift og digresjoner, kjedsomhet, spenning, gledelig jamming og plutselige gjennombrudd som førte til arbeidet vi nå kjenner og beundrer.”

Et halvt århundre etter deres siste opptredenen fullfører denne boka historien om de kreative geniene, den tidløse musikken og den inspirerende arven etter The Beatles.

Legg inn en kommentar