Den siste Hurricane

Rory Storm and the Hurricanes. Lu Walters med briller.

Lu Walters (egentlig Walter Louis Eymond), bassist og sanger i Rory Storm and the Hurricanes har gått bort. Dermed er hele gruppen borte, bortsett fra den siste Hurricane, Ringo Starr.

Lu Walters på sine eldre dager, her med Iris Caldwell – Rory Storms søster.

Lu Walters har en spesiell posisjon i beatleshistorien. Han var nemlig sangeren på den første innspillingen med John, Paul, George og Ringo. Det var mens begge gruppene, Rory Storm and the Hurricanes og Beatles alternerte med å spille på Der Kaiserkeller i Grosse Freiheit i Hamburg. I femte etasje i en bygning i Hamburg befant det seg et lydstudio hvor man kunne foreta prøveinnspillinger, Akustik Studio. Manager Allan Williams fikk for seg at en gjeng fra de to gruppene skulle slå seg sammen for å spille inn noen sanger der: Lu og Ringo fra Hurricanes og John, Paul og George fra Beatles. Sangene de spilte inn 15. oktober 1960 var «Summertime», «Fever» og «September Song». Ifølge enkelte kilder er det bare «Summertime» som er med Beatles, de andre sangene var det kun medlemmer av The Hurricanes som deltok på. Det ble presset en plate med de tre sangene på. Historiene varierer, kanskje var det flere plater, kanskje var ikke alle sangene med på platen.

Typisk etikett på plate fra Akustik Studio

Platen (eller en av platene) endte til slutt opp hos Allan Williams, mannen som hadde skaffet gruppene spillejobbene i Hamburg. I 1969 stakk han innom Beatles i Apple Studio for å høre om de ville kjøpe platen av ham. Det ville de ikke, og Allan dro på fylla i London og presterte å legge igjen platen sin i en taxi (eller på en pub). Siden har ingen sett eller hørt den.

Nå er Ringo eneste gjenlevende Hurricane.

Hans Olof Gottfridsson har skrevet i sin bok om disse innspillingene. Her er dette gjengitt med Bill Harrys kommentarer.

Legg inn en kommentar