Denny Laine i trøbbel

Denny Laine har lungetrøbbel etter Covid.

Denny Laine, tidligere medlem av Paul McCartneys gruppe Wings har problemer. Etter en runde med Covid hvor han hadde en mild sykdomsperiode, har han hatt store lungeproblemer. Han har måttet opereres for en kollapset lunge, og det har gått infeksjon i operasjonssåret.

Hadde Laine fortsatt bodd i Storbritannia ville hans utgifter i forbindelse med helseutfordringene blitt dekket av staten via National Health Service. Men Laine har av skattemessige årsaker valgt å bosette seg i USA, og der koster slikt penger. Ofte er jo amerikanerne helseforsikret gjennom jobben, men som frilans musiker har ikke Laine denne ryggdekningen. Derfor har hans kone, Elizabeth Mele-Hines satt i gang en pengeinnsamling på nettet. Målet er å få samlet inn 100 000 dollar, og i skrivende stund har de oppnådd en tredjedel av dette beløpet. Lenke: GoFundMe.com

Denny Laine bodde på sin managers husbåt da Paul McCartney rekrutterte ham til sin nye gruppe, Wings, i 1971. Laines karriere fikk da et oppsving, med fast inntekt fra Wings, i tillegg til at han fikk dekket kost og losji under turnéene. Det skal sies at lønningene ikke var store, spesielt i den første tiden da alle McCartneys inntekter fra platesalg kom inn via Apple Records, og de pengene var “fryst” i påvente av at rettssakene mellom Paul og de andre i Beatles skulle avgjøres.

Lanseringen av Wings i 1971, før Henry McCullough kom inn i gruppen. Denny Seiwell, Linda og Paul, Denny Laine.

To av medlemmene i Wings, Henry McCullough og Denny Seiwell valgte å slutte, bl.a. på grunn av de lave lønningene. Spesielt amerikaneren Seiwell tjente mer som studiomusiker i New York enn han gjorde som medlem av Wings. Besetningene i Wings kom og gikk, men Denny Laine forble trofast. Han komponerte også sammen med Paul, storslageren “Mull of Kintyre” ble Storbritannias mest solgte single, og den var signert McCartney-Laine.

Mull of Kintyre – Wings som trio.

To ganger var Wings redusert til en trio bestående av Paul, Linda og Denny Laine. Det var under innspillingene av “Band On The Run” i Lagos, og under lanseringen av “London Town”, hvor trommeslager Joe English og gitarist Jimmy McCulloch var med på innspillingene men sluttet før albumet skulle utgis.

De to siste rekrutteringene til Wings var trommeslageren Steve Holley og gitaristen Laurence Juber, som begge kom inn i gruppen via bekjentskap med Denny Laine. I kjølvannet av at Wings-turnéen i Japan i 1980 ble avblåst da McCartney ble tatt med narkotika i tollen, satte Laine sammen med sin daværende kone Jo Jo og trommeslager Steve Holley sammen et band som dro rundt og spilte konserter, bl.a. i Norge i september det året.

Også etter at Wings ikke var sammen mer, var Denny Laine med på Paul McCartneys innspillinger av albumene “Tug of War” og “Pipes of Peace”. Men en dag sluttet han å ta telefonen når Paul ringte.

Paul og Denny møttes tilfeldig igjen backstage på en konsert med UB40 i 2007.

I et intervju i 2018 ble Denny spurt om ikke Wings fortjente en plass i Rock and Roll Hall of Fame, men det syntes ikke Laine:

Nei, for Wings var aldri et band. Jeg beklager, men det var det ikke. Det var et Paul McCartney-prosjekt. Det må du vite. Vi var kjent som Paul McCartney & Wings, men vi var egentlig ikke et band. Vi var ikke som Moody Blues, hvor alle var likeverdige medlemmer. Det var Pauls band. Og det er det. Selv om jeg holdt meg fast i alle disse årene, var det ikke en gruppe. I offentligheten var det det, men i næringslivet var vi det ikke. Det var Paul McCartney-prosjektet. Derfor ble han innlemmet som individuell artist. Wings er en del av induksjonen hans, separat fra Beatles, faktisk.

I den senere tiden har Denny Laine livnært seg ved å spille egne konserter i mindre lokaler. I likhet med flere av de andre tidligere Wingsmedlemmene har han også deltatt på Beatles-tilstelninger. 15. mars 2023 var det en hyllestkonsert for Paul McCartney i Carnegie Hall i New York som Denny deltok på, og i ettertid fikk han dette brevet fra Paul.


Nå arrangerer musikervenner en støttekonsert.

Denny Laines venner arrangerer veldedighetskonsert for å støtte kompisen.

Legg inn en kommentar