Dyade om Beatles og meditasjon

Tidsskriftet Dyade kommer ut med fire utgivelser årlig, og det første nummeret ble gitt ut i 1967. Det er et tidsskrift for kultur, filosofi, psykologi og samfunn, og blir utgitt på Acem forlag, med støtte fra norsk kulturråd. Dere husker kanskje to spesialnumre, et fra 1979 om Bob Dylan og et dobbeltnummer fra 1981, “Med John Lennon i tankene”?

Nå er de omsider inne i vår sfære igjen, med et nummer som handler om Beatles og meditasjon. Her er det de skriver om dette nummeret:

“Våren 2020 er det 50 år siden Beatles ble oppløst. Ingen andre popgrupper har vært så populære, så lenge. Fortsatt er de blant verdens mest hørte pop- eller rock-band. Et søk på Google Trends viser at et halvt århundre etter at gruppen opphørte å eksistere, blir de søkt etter på internett nesten like mange ganger som USA’s forrige president, Barack Obama, og mellom en tredjedel og halvparten så mange ganger som en av vår egen tids aller største pop/rock-stjerner, 18-åringen Billie Eilish.”

“I dette nummeret av Dyade utforsker vi fenomenet Beatles, med et særlig blikk på deres interesse for meditasjon i årene 1967-68. Beatles gjorde med ett slag meditasjon mainstream i den vestlige verden. Men på forunderlig vis er det tydelig at meditasjonen også preget Beatles, og at erfaringen forsterket en egenskap ved dem: Evnen til å lage genuine, spontannære sanger om livets små øyeblikk.”

Tidsskriftet koster kr 110 og har ISBN 978-82-91405-66-7. Det er til salgs hos velassorterte bokhandlere, men kan også kjøpes fra denne nettsiden.

Legg inn en kommentar