Eight Days A Week på kino i Norden

Regissør Ron Howard avbildet i London under en førpremiere for spesielt inviterte.

The Beatles sender oss eposter og henviser til at man kan kjøpe kinobilletter til “vår lokale kino” via deres nettsted. Klikker man seg dit finner man imidlertid at listen over land der filmen skal settes opp, er meget begrenset. De landene som er på listen der er UK, Australia, Frankrike, Tyskland, New Zealand, Italia og USA. Imidlertid VET vi jo at filmen skal settes opp i Danmark med premiere 15. september og at den skal vises på kino i Sverige 16. september.

Filmdistributør for Norden er det danske selskapet Mis.Label. UiP i Norge har en samarbeidsavtale med Mis.Label og filmen er under vurdering for å kunne settes opp her til lands. Dersom man avgjør å la være å distribuere filmen i Norge, så er det fortsatt en mulighet for Cinematekene å høre om distribusjon fra Mis.Label. Det var jo via Cinematekene at våre medlemmer fikk sett den restaurerte utgaven av “A Hard Day’s Night” på kino for et par år siden. Cinematekene i Norge samarbeider om digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim.
Her er beskrivelsen av filmen (fra UiP sin danske side, oversatt av oss):
”The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years” er basert på de første årene av Beatles’ karriere (1962-1966), dvs. den perioden hvor de turnerte og solid plasserte seg som ett av verdens mest populære band. Regissør Ron Howards dokumentarfilm undersøker hvordan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr ble dette ekstraordinære fenomenet, The Beatles. Filmen dykker ned i hvordan de grep fatt på arbeidet – dvs. hvordan de tok deres beslutninger, skapte musikken og ikke minst sammen skapte en felles karriere. Dessuten vil The Beatles’ usedvanlige og enestående musikalske talent og den måten de forsto å komplementere hverandres personligheter bli synliggjort. Opplev The Beatles’ reise fra The Cavern Club i Liverpool til den siste konserten i Candlestick, San Francisco i 1966. – I forbindelse med filmens tilblivelse har Ron Howard intervjuet både Paul McCartney og Ringo Starr om tiden med The Beatles. Det inngår dessuten forskjellige private opptak (8mm) fra rundt omkring i verden. – ”The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years” er produsert av Ron Howard, Brian Grazer, Nigel Sinclair og Scott Pascucci. Filmen er klippet av Paul Crowder og skrevet av Mark Monroe.
Filmfakta: 
Premiere: 29/9-2016
Regissør: Ron Howard
Medvirkende:
Paul McCartney
Ringo Starr
Sigourney Weaver
Whoopi Goldberg
Filmens lengde:
100 minutter
Vi har vært i kontakt med en av de personene som har vært involvert i arbeidet med filmen. Han forteller at Apple har fått inn mer enn 100 timer med smalfilmopptak fra Beatleskonserter, filmet av publikum. Noe av dette er i meget god kvalitet, og vil bli benyttet i den ferdige filmen. Ellers forteller han at det har vært fokus på å innlemme materiale i filmen som ikke tidligere har vært ute via YouTube. Dette for å også ha noe å tilby de mest ihuga filmsamlerne blant fansen, de skal få se ting de ikke har sett før.

Premieren av filmen i London vil være et celebert arrangement med rød løper, hvor Paul og Ringo vil delta. Dette arrangementet vil vises live fra London til andre kinoer rundt om, noe blant annet Cinemaxx kinoen i Danmark har tegnet seg på for.

1 Response

  1. Anonym sier:

    Filmen vises i 22 kinoer i Danmark, bl.a. i København (fx CinemaxX, Imperial) og i Aarhus (fx CinemaxX, Øst for Paradis og Aarhus C bio).
    Alle den 15.09.16 kl 19.00 – og alle med Red Carpet fra London, Filmen, Shea Koncerten (og endnu mere i CinemaxX).
    Håber I har mulighed for at komme til Danmark, hvis ikke I får lov at se den i Norge.
    Michael Lund Sørensen

Legg inn en kommentar