Eksklusiv filmvisning før Beatlesfestivalen

Eksklusiv kinooppsetning

OBS! Vi var litt tidlig ute med denne nyheten, kino er booket men avtalen om selve filmen er ikke i boks ennå! Så resten av innlegget får stå her, men med forbehold om at det kan bli endringer! Vi kommer tilbake til saken når alt er i orden og billettsalget har begynt.

I samarbeid med BIFF, har vi gleden av å kunne informere om at Beatlesfestivalen har fått muligheten til å vise filmen “The Lost Weekend – A Love Story” på Bergen Kino dagen før festivalen, altså torsdag den 12. oktober. BIFF – Bergen Internasjonale filmfestival går av stabelen 18. – 26. oktober så dette blir en forhåndssmak for deres vedkommende, og et vorspiel for de som skal på Beatlesfestivalen som foregår 13. – 15. oktober i Bergen by.

Vi har fått anledning til å se filmen, og syntes den var vellagd og ble overrasket både over at de hadde funnet frem så mye arkivmateriale, ikke bare i bilder og levende film, men også at de hadde fått tak i bortklipte innslag fra TV-opptredener som ikke har vært vist tidligere. Det er bl.a. filmsnutter som ble tatt opp i forbindelse med det franske programmet “Un jour future” og britiske “Old Grey Whistle Test”, begge fra 1975 – mens John og May fortsatt var et par. Også at de hadde kunnet bruke så mye musikk fra John selv, både “Imagine”, “Whatever Gets You Through The Night”, “# 9 Dream” og en hjemmedemo fra kassett.

Det er mange som har åpnet sine arkiver med arkivister som bl.a. Erik Taros og Ron Furmanek, og de har fått Chip Madinger til å ivareta kronologien. Alle meget respekterte blant vi som følger ekstra nøye med når det gjelder John, Paul, George og Ringo.

Veldig glad for at May Pang nå fikk denne sjansen til å fortelle sin historie også til de som ikke har fulgt med i timen og lest bøkene og intervjuene med henne. May har fortellerstemmen i filmen, både i nåtid og i form av TV-intervjuer med henne da hun var ung. Julian Lennon er også med og støtter May, og vi hører også hans sang “Saltwater” i filmen.

Filmen har ikke vært vist utenfor USA før, der den har vært vist på filmfestivalen Tribeca og i april i år var det en endags visning på utvalgte kinoer. Dette er andre gang BIFF stiller opp med en kinovisning i forkant av Beatlesfestivalen, i fjor satte de opp “Get Back – The Rooftop Concert”.

Legg inn en kommentar