En podcast om Beatles’ TV-opptredener

Stillbilder fra tapte TV-programmer i 1962

Mange av de tidlige opptredenene Beatles gjorde på TV har forsvunnet, eller ble rett og slett ikke bevart. Heldigvis fantes det fans som satt hjemme med båndopptakere og mikrofoner, så i flere tilfeller har lyden overlevd. Et av mysteriene i den nye episoden av podcasten “The Beatles Naked” – som tar for seg nettopp Beatles TV-opptredener – er om “Love Me Do”. Etter at sangen var ferdig innspilt og utgitt, opptrådte de live med den på TV. Men de går tilbake til et tidligere arrangement og får Ringo til å spille den slik Pete Best hadde gjort. Hvorfor?

Blant de sjeldne liveopptakene fra forlengst tapte TV-opptredener som du kan høre i episoden er: “Some Other Guy” og “Love Me Do” fra 17. oktober 1962 da de debuterte i Granada Televisions “People And Places”; “A Taste of Honey” fra samme programserie den 29. oktober 1962; “Twist and Shout” fra en gjenvisitt 17. desember; og “From Me to You” den 16. mai 1963 fra barne-TV programmet til BBC, “Pops and Lenny”.

Opptakene sees i lys av Beatles’ øvrige utvikling av podcastens kompetente verter, Richard Buskin og Erik Taros.

Du kan høre episoden – When They Was Fab – The Beatles on TV 1962-1966 – her eller via mange forskjellige podcastformidlere som Apple podcasts, Spotify og Podbean.

20. oktober 1963 spilte Beatles inn sine innslag for en episode av ABC TV-serien “Thank Your Lucky Stars” i Aston Television Studios i Birmingham.

Legg inn en kommentar