Gary Wright

Gary Wright med George Harrison på Dick Cavett Show

Musikeren Gary Wright døde mandag 4. september 2023, 80 år gammel. Han hadde vært syk en stund og hadde problemer med å snakke og røre på seg, grunnet Parkinsons og Alzheimer.

Gary var publikummer på konserten Beatles holdt i Carnegie Hall i februar 1964 og ble meget begeistret for dem. Etter å ha prøvd å studere medisin i Europa, ble han heller med i det britiske bandet Spooky Tooth i 1967. I 1970 forlot han dette bandet for å starte sin egen solokarriere.

Han ble kjent med George og Ringo i 1970 da han ble invitert av deres felles venn Klaus Voormann til å spille orgel på Georges “All Things Must Pass” album. Senere deltok han også på “Living In The Material World” og andre plater med George og Ringo, og de deltok også gjerne på hans plater.

 

Etter å ha gjenforent seg med Spooky Toth i perioden 1972-74 gikk han solo igjen og hadde to store hits, “Dream Weaver” og “Love is Alive”, begge disse stoppet på nr 2 på Billboards Hot 100 singleliste. Og selvsagt var det de to sangene han fikk fremføre når han var medlem av Ringo Starr and his All Starr Band nr 10 og 11 i perioden 2008 – 2011, blant annet på konserten i Frognerbadet i Oslo.

George og Gary i Sverige i august 1976.

Gary var gift med Tina fra Sverige, og de tok derfor med seg vennen George og hans nye kjæreste Olivia på ferietur til Jämtland i august 1976 for å se midnattsolen. De var imidlertid alt for langt sør i Sverige for å kunne se den.

Legg inn en kommentar