Jimmy Buffett

Paul McCartney på konsert med Jimmy Buffett på Stephen Talk House i Hamptons i 2013.

Sørstats-artisten Jimmy Buffett, best kjent for sangen “Margaritaville“, døde 1. september, 76 år gammel. Han hadde vært syk siden mai. Vi gir ordet til Paul McCartney:

Det ser ut til at så mange fantastiske mennesker forlater denne verden, og nå er Jimmy Buffett en av dem. Jeg har kjent Jimmy en stund og syntes han var en av de snilleste og mest sjenerøse menneskene.

Jeg husker en gang på ferie da jeg hadde glemt å ta med gitaren og klødde etter å spille. Han sa at han skulle skaffe meg en av sine, men jeg sa: ‘Jeg er venstrehendt’. Så Jimmy fikk roadien sin til å strenge om en av gitarene hans som han lånte meg i ferien. Deretter fulgte han opp denne generøsiteten ved å gi meg min egen vakre venstrehendte gitar som hadde blitt laget av en av vennene hans. Det er et vakkert instrument, og hver gang jeg spiller det nå vil det minne meg på hvilken flott mann Jimmy var.

Han hadde en utrolig lyst på livet og en vakker sans for humor. Da vi byttet på å fortelle historier fra gamle dager, var hans så eksotiske og frodige og involverte seilturer og surfing og så mange spennende historier at det var vanskelig for meg å holde tritt med ham.

Helt til siste øyeblikk glimtet øynene hans fortsatt av en humor som sa: “Jeg elsker denne verden og jeg kommer til å nyte hvert minutt av den”.

Så mange av oss vil savne Jimmy og hans enorme personlighet. Hans kjærlighet til oss alle, og for menneskeheten som helhet.

Sist, men ikke minst, er hans låtskriving og vokale evner. Hvis noen kom med en interessant bemerkning, gjentok han den i sin nydelige Louisiana-drawl og sa: “Det er en god idé for en sang”. De fleste ganger tok det ikke lang tid før den sangen dukket opp. Jeg var veldig glad for å ha spilt på en av hans siste sanger kalt ‘My Gummy Just Kicked In’. Vi hadde det veldig morsomt på innspillingen og han spilte noen av sine nye sanger for meg. En av de som jeg likte spesielt var sangen ‘Bubbles Up’. Og jeg fortalte ham at ikke bare var sangen flott men sangstemmen var sannsynligvis det beste jeg noensinne hadde hørt fra ham. Han gjorde en dykkerfrase som benyttes for å trene folk under vann til en metafor for livet når du er forvirret og ikke vet hvor du er, bare følg etter boblene – de tar deg med opp til overflaten og får deg flatt umiddelbart.

So long, Jim. Du er en meget spesiell mann og det var et stort privilegium å få lov til å bli kjent med deg og elske deg.

Bubbles up, my friend.

Love, Paul

Legg inn en kommentar