George – mest spilt på Spotify

“Here Comes The Sun” kom omsider ut på single i USA i 1994, på farget vinyl og beregnet for jukeboks-markedet og selvsagt samlerne.

Vi har nevnt det før – men nå har den satt nok en rekord: George Harrison er den mest suksessfulle komponisten i The Beatles, i hvert fall på Spotify.

Harrisons sang “Here Comes The Sun” slår alle de andre Beatles-sangene ned i støvlene når det gjelder antall strømminger. Nå meldes det at sangen har slått nok en rekord og blitt sekstitallets mest strømmede sang på Spotify. Tradisjonelt er det soul som er mest populært på Spotify, når det gjelder musikk fra sekstitallet. Men nå har en Beatles-sang gått hen og blitt mest populær fra det tiåret.

Den rekorden var det Marvin Gaye og Tammi Terrell som hadde tidligere, med sin “Ain’t no mountain high enough” fra april 1967. I skrivende stund er den spilt 770 862 971 ganger på Spotify.

Tidligere mest strømmet på Spotify fra sekstitallet var denne singlen fra 1967.

Den var en single, og kom inn på Top Twenty i USA den gangen. “Here Comes The Sun” derimot, var aldri en single i de mest kjente markedene, kun et albumspor. Den er i skrivende stund spilt 771 599 581 ganger. Til sammenlikning er Beatles’ mest spilte sang etter denne “Let It Be”, med 438 896 312 avspillinger i dette øyeblikk.

I Portugal kom “Here Comes The Sun” ut på single, sammen med “Oh! Darling”.

Mye av årsaken til at “Here Comes The Sun” har blitt spilt såpass mange ganger, er nok at den opptrer på mange spillelister med sommermusikk.

Det svenske selskapet Spotify har fått mye pes den siste tiden, og mange artister har i solidaritet til Neil Young valgt å trekke seg ut av strømmetjenesten. Neil Young trakk musikken sin fra Spotify i protest mot vaksineskepsisen i den kontroversielle podkasten til Joe Rogan. Spotify skal ha betalt Joe Rogan 100 millioner dollar eller nesten 900 millioner norske kroner for eksklusiv tilgang til denne omdiskuterte podkasten. I kjølvannet av Youngs protest har hans gamle band, Crosby, Stills, Nash & Young også trukket musikken sin fra plattformen, og det har også Nils Lofgren og Joni Mitchell med flere gjort.

Spotify hadde 406 millioner aktive månedlige brukere i fjerde kvartal i 2021. Det er 18 prosent flere enn på samme tid i 2020, og sju prosent flere enn ved utgangen av tredje kvartal. Av disse er 180 millioner premiumbrukere, altså de som betaler for å bruke tjenesten reklamefritt. Inntektene til selskapet havnet på 2,69 milliarder euro, noe som er en oppgang fra 2,16 milliarder i samme kvartal året før. Dett er en økning på åtte prosent fra utgangen av tredje kvartal, og en økning på 27 prosent fra fjerde kvartal i 2020. Til tross for dette faller aksjekursen, da spekulantene er skeptiske.

Legg inn en kommentar