Georges katalog bytter plateselskap og utgis i surround på Apple Music

Katalogen med George Harrisons innspilte sanger kommer til Dark Horse Records/BMG. Foto: © Harrison Family

BMG er stolt av å kunne kunngjøre en ny avtale om innspillingskatalog som bringer de anerkjente solo innspillingene til George Harrison til Dark Horse Records/BMG sammen med sangkatalogen for første gang samlet under ett tak, heter det i en pressemelding.

Hva betyr dette? Jo det betyr at nå er George Harrisons innspilte sanger fra soloperioden på Dark Horse Records, nå et underbruk av BMG. I tillegg er det nå BMG som skal administrere Harrisons sangforlag, Harrisongs – hvor mange av hans komposisjoner er registrert, inkludert enkelte han skrev mens han var i The Beatles.

I tillegg forteller presseskrivet at i anledning det som ville ha vært Harrisons 80-årsdag har Dar Horse/BMG utgitt hele Harrisons katalog i Dolby Atmos surroundlyd kun på strømmetjenesten Apple Music.

Samtidig betyr dette at George igjen blir løsrevet fra de andre i The Beatles, da disse nå er på plateselskapet Universal Music, både som gruppe og som enkeltmedlemmer.

Harrisons platekatalog er på 12 studioalbum med soloinnspillinger, det doble konsertalbumet Live In Japan, fire samlealbum Let It Roll – Songs by George HarrisonEarly Takes Vol 1The Apple Years 1968-1975, og The Dark Horse Years 1976-1992, heter det i skrivet. Nå er jo ikke vi enige i at Early Takes Vol.1 er noe samlealbum.

Tidligere, i 2022 kunngjorde BMG at de hadde tegnet en avtale med Harrisons familie om at de skulle administrere sangkatalogen Harrisongs, denne inneholder mer enn 200 sanger skrevet for The Beatles, the Traveling Wilburys og Harrisons solokarriere.

Partnerskapet utvider samarbeidet om Harrisons Dark Horse Records som plateetikett mens BMG får rollen som partner på verdensbasis med infrastruktur som omfavner innspilt musikk, sangforlag og merchandise, samt andre ennå ikke utviklede forretningsområder.

Harrisongs Limited, sangforlaget Harrison etablerte, inneholder hans nesten to dusin sanger skrevet for the Beatles inkludert gruppens mest populære sang på strømmetjenester, ‘Here Comes The Sun’, såvel som ‘I Me Mine’, ‘While My Guitar Gently Weeps’, og ‘Something’, hans sanger fra to album innspilt av supergruppen The Traveling Wilburys med bl.a. ‘End of the Line’, ‘Handle with Care’, ‘She’s My Baby’, og ‘Inside Out’, for ikke å forglemme de 12 før nevnte albumene med soloarbeider.

Dhani Harrison sier, “22 år siden han gikk bort, for det som ville ha vært hans 80-årsdag, er jeg overlykkelig over å kunngjøre at vi tar med min fars musikkkatalog hjem til Dark Horse Records, selskapet han startet tilbake i 1974. Vi ser frem til å gi ut bare fineste pakker og håper fansen blir med oss på det dypeste dykk inn i arkivene våre mens vi fortsetter å utvide arven hans gjennom vårt partnerskap med BMG, og starter med utgivelsen av hele bak-katalogen hans i Spatial Audio, for første gang, på Apple Music. Vi vil også bruke denne muligheten til å lage all den tilpassede begrensede vinylen som vi kan komme unna med. Gratulerer med 80-årsdagen! Vi elsker deg alltid.”

Dhani pønsker ut nye produkter

Så det virker som om Dhani er klar til å pønske ut nye utgaver i diverse finurlige vinylvarianter og pakker a la den Uber-greia de gjorde med “All Things Must Pass”, bare nå med et annet moderselskap som står for distribusjon og hype. Vi hadde vel kanskje egentlig håpet på en Vol. 2 av “Early Takes” for ikke å snakke om alt tilgjengelig filmmateriale fra Dark Horse- turneen og Japanturnéen.

Legg inn en kommentar