Georges Rickenbacker til salgs

George Harrisons seks-strengers 1962 Rickenbacker 425

Det er forventet at gitaren vil innbringe rundt £360 000 (rundt tre og en halv millioner kroner) når den skal auksjoneres ut. George ga cirka 400 dollar for gitaren i september 1963 fra Red Fentons musikkforretning i Mount Vernon, mens han var på besøk hos sin søster Louise  i Benton, Illinois.

Den var egentlig “fireglo” rød i fargen da George så den i butikken, men han fikk butikken til å få den omlakkert til svart for å matche John Lennons Rickenbacker. Harrison spilte den ved flere anledninger, og på mimede opptredener på “Ready, Steady, Go!” og “Thank Your Lucky Stars”. Han benyttet den også på plateinnspillingen av av “I Want to Hold Your Hand”, og hadde den med på Sverigeturnéen.

George spilte på gitaren under konserten i Eskilstuna

Sent på sekstitallet ga George gitaren bort til en venn av seg, George Peckham, tidligere gitarist i the Fourmost, nå platekutter. Denne gitaren drasset Peckham med seg på spillejobber uten gitarkasse, inntil Slades Noddy Holder forbarmet seg over ham on forærte ham en. Noddy holdt ikke ut å se at Peckham drev og fraktet en Beatlesgitar uten trygg emballering!
Peckham solgte gitaren via en auksjon arrangert av Sotheby’s i 1999.
Gitaren er en 1962 Rickenbacker 425, og den går under hammeren på Julien’s Auctions i New York på selveste 17. mai.
Gitaren har vært utstilt på både “Rock and Roll Hall of Fame” i Cleveland, på John Lennon museet i Tokyo og på Grammy museet.
En rekke andre Beatlesrelaterte ting skal også under hammeren, bl.a. fullsignerte album og annet snadder, så bla gjerne litt i auksjonskatalogen! Det koster ikke noe å titte…

Lenke til auksjonen

Legg inn en kommentar