Good Ol’ Freda

Hvis du er fan av Beatles kan du ikke ha unngått den. Den er overalt. Det jeg snakker om er annonsekampanjen for den uavhengige filmen om Freda Kelly, Good Ol’ Freda. Det er umulig å surfe på internett uten at du snubler borti den overalt. Nå har jeg akkurat sett traileren. Den ser virkelig bra ut og det virker som denne filmen er verdt å få med seg.

Filmen hadde premiere på den prestisjetunge SXSW filmfestivalen i Austin, Texas og har siden vært på en lang turne blant filmfestivalene, den ble også nylig vist på Fest for Beatles fans i Chicago.

Her er reklamen:
Freda Kelly var bare ei sjenert tenåringsjente fra Liverpool da hun ble spurt om å jobbe for en lokal gruppe som håpet å gjøre det stort. Selv om hun ikke hadde noen formening om hvor langt de ville nå, hadde Freda troen på Beatles fra starten av, og Beatles stolte på henne. Historien sier at Beatles var sammen i 10 år, men Freda jobbet for dem i 11. Mange kom inn og falt ut igjen av sirkelen rundt Beatles etter hvert som de vokst til internasjonal stjerneberømmelse men Freda ble i kjernen på grunn av hennes usvikelige lojalitet og oppofrelse. Som Beatles dedikerte sekretær og venn var Freda der etter hvert som historien ble skrevet; hun var vitne til utviklingen — fremganger og tilbakeslag, gjennombrudd og utfordringer — for den største gruppa i historien.

Filmen er finansiert av donasjoner fra Beatlesfans som ønsket å se den ferdig.

Fra 6. september vil filmen bli tilgjengelig på VOD og iTunes (usikkert om dette kun gjelder amerikansk iTunes), og DVD følger tidlig i Desember.

Følgende sanger er inkludert i filmen:

Arthur Alexander – Anna
The Beatles – I Saw Her Standing There
Ketty Lester – Love Letters
The Isley Brothers – Twist and Shout
The Beatles – Love Me Do
Fats Domino – I’m Ready
Buddy Holly – Words of Love
The Drifters – Some Kind of Wonderful
The Marvelettes – Please Mr. Postman
The Beatles – I Feel Fine
The Shirelles – Boys
The Cookies – Chains
Carl Perkins – Honey Don’t
Little Richard – Long Tall Sally
The Beatles – I Will

Det vi stiller spørsmålstegn ved,er at alle kommende kinovisninger finner sted i Nord-Amerika, og det foreligger foreløpig ingen planer om å vise den i andre land, ikke en gang i England. Ikke engang på den kommende internasjonale Beatle Week i Liverpool, hvor ikke bare amerikanere, men Beatlesfans fra hele den siviliserte verden kommer sammen. Hvorfor? Spør markedsavdelingen hos Magnolia films.

Trailer:

Facebook
Website

Legg inn en kommentar