Hello Goodbye

Dagens gratis musikkvideo fra the Beatles er en versjon av “Hello Goodbye”. Med Paul McCartney som regissør mimet Beatles til sangen i Saville-teatret i London, og tre forskjellige musikkvideoer ble lagd den 10. november 1967. Film nr. 1 er den som er ute nå, der Beatles har på seg Sgt Pepper uniformene, og Ringos trommer på et miniatyrsett. I film nr. 2 har de på seg hverdagsklærne sine, og film nr 3 er satt sammen av bortklippede scener fa film 1 og 2, samt Beatles som tøyser på scenen. Her kan du se litt av film nr. 3, hentet fra Beatles’ egen YouTube kanal:

Alle tre filmene vil være med i Beatles 1+ utgaven. Video 1 og 2 er ganske vanlig å finne blant videosamlerne, takket være at de har blitt forholdsvis hyppig vist på TV. Nummer 1 ble på åttitallet sendt på NRK i et popprogram med Marius Müller som programleder.
Video nr. 2 ble distribuert til TV-selskaper da de røde og blå samlealbumene utkom for første gang på CD i 1993.
Apple satte også sammen en fjerde versjon på nittitallet, denne ble vist på Anthology TV-serien. Dette var egentlig bare video nr 1, helt frem til avslutningen, da svitsjet den over til video nr 3.

I går postet de også en ett minutts forsmak på den såkalte “fish & chips”-versjonen av I Feel Fine:

Legg inn en kommentar