His name was Mo

Mo Ostin (1927-2022) med noen av gutta i Traveling Wilburys

Mo Ostin (født Morris Meyer Ostrofsk) døde 31. juli 2022, 95 år gammel. Frank Sinatra hyret Mo Ostin til å lede Sinatras eget plateselskap Reprise Records i 1960. I 1963 slo Reprise seg sammen med Warner Bros. Ostin tegnet kontrakter med band som The Kinks og Jimi Hendrix Experience, og senere Prince. I 32 år jobbet Mo for Warner/Reprise, noe som betød at da George Harrison tegnet distribusjonsavtale med Warner Bros for hans eget plateselskap Dark Horse Records fikk han med Mo å gjøre. Det var bl.a. Mo som refuserte Georges LP “Somewhere in England” og fikk beatlen til å kutte ut fire av sangene og erstatte de med fire andre. Men det var også Mo som ble så begeistret av George & co sin “Handle With Care” at han fikk de berømte deltakerne på sangen til å danne supergruppen Traveling Wilburys og spille inn et helt album.

Olivia Harrison har lagt ut ovenstående bilde og følgende minneord: “Mo Ostin var patriarken for frisinnede artister som blomstret i hans bane. For familiene til disse artistene var han stemmen til fornuft og trygghet. To og tre generasjoner av våre familier slo seg sammen til brorskap og søsterskap, og vi har delt gleder og sorger. Kanskje musikk var hjertet til denne utvidede familien, eller kanskje var det Mo sitt hjerte som brakte musikken. Vi var privilegerte som fikk være en del av historien hans.
Til Michael og hele familien uttrykker vi våre dyptfølte kondolanser. Han levde et godt og strålende liv. Elsker dere alle sammen, Olivia Harrison.

Ostin overlevde sin kone og to av sine tre sønner.

Mo’s Songs

“Mo’s Songs” var en 6CD promoboks utgitt i 1994 som en hyllest til Mo Ostin da han ga seg hos Warner. Den inneholder en rekke rock and roll-klassikere, men det eneste eksklusive sporet fra settet var en uutgitt George Harrison-sang skrevet for “Mo” som heter godt – “Mo.” Dette er et 5-minutters, fullt produsert spor som Harrison spesifikt ga til Ostin, og ble kun brukt på denne hyllestutgivelsen. Den ble visstnok skrevet og spilt inn i 1977, til Mos 50-årsdag. George ville gjerne ha hatt med sangen på sitt samlealbum “Best of Dark Horse 1976–1989”, men fikk avslag fra Mo selv. Til slutt havnet den altså på “Mo’s Songs”. Opplaget var lite og boksen var aldri i salg – den ble kun gitt bort som presang. Men her er sangen.

 

 

Legg inn en kommentar