Höfner jakter på den forsvundne bass

Beatles på Top Ten Club i Hamburg, våren 1961. Her har Paul kjøpt seg sin første Höfner 500/1 bassgitar så på dette bildet er det to bassister med hver sin bass. Stuart hadde allerede sluttet, så han er bare innom, med sin Höfner president.

Den tyske instrumentfabrikanten Höfner har satt seg fore å finne igjen Paul McCartneys første bassgitar, som sist ble sett under innspillingen av “Let It Be” i januar 1969.

I den forbindelse har de lansert en kampanje med hashtag #tracethebass – Kampanjen for å finne Paul McCartneys tapte bass.

Instrumentet er Paul McCartneys første bassgitar, en Höfner 500/1-modell som han kjøpte i 1961. Våren 1961 ble Paul McCartney fast bassist i Beatles, etter at Stuart Sutcliffe egnet seg til kunsten. Som venstrehendt fikk han tak i sin første bass, en Höfner 500/1, gjennom Steinway-butikken i Hamburg i løpet av et to-måneders opphold mens de spilte på Top Ten Club. Dette instrumentet var i konstant bruk av McCartney til oktober 1963 da han fikk en ny Hofner-bass fra Selmer, den britiske importøren.

McCartney beholdt sin første fiolinbass i reserve, og brukte den som en back-up under Beatles turnéer og spilte den igjen på “Revolution”. Den ble sist sett under “Let It Be”-innspillingene i januar 1969. Den er ikke med i filmen, men sees på fotografier og en liten filmsnutt som er med i en av musikkvideoene.

Paul med sin første bassgitar under “Let It Be”-innspillingene. Dette er siste gang den er fotografert. © Apple Films Ltd.

Hva skjedde? Mest sannsynlig ble bassen stjålet fra lagring. Höfner etterlyser nå bassgitaren via en nettside og en kampanje på sosiale media. Dette skjer med Paul McCartneys velsignelse. Du kan lese mer om bassgitaren og kampanjen på nettsiden.

Nettside

Legg inn en kommentar