Höfnerbassen levert tilbake til Paul

Ett av bildene som ble postet i tweeten.

En bruker på X (tidligere Twitter) hevder å ha arvet Paul McCartneys første Höfner bassgitar, den som ble stjålet fra en varebil med Wings’ utstyr i 1972. Han sier også at bassen nå har blitt levert tilbake til Paul.

Ifølge en kilde ble bassgitaren returnert til Paul allerede i september 2023. Den hadde blitt arvet av en 21 år gammel filmstudent og Doctor Who-fan ved navn Rauidhri Guest og hadde ligget på loftet hans i Hastings, England. Den skal ha blitt omstrenget til høyrehendt, og han hadde ingen anelse om bassgitarens opprinnelse.

Siden vi foreløpig ikke har noen offisiell bekreftelse, verken fra Paul selv eller fra det nettstedet Höfner opprettet for å lete etter bassen, avventer vi. Det kan tross alt også dreie seg om en som er ute etter oppmerksomhet.


Her er et bilde han har lagt ut av seg selv med bassgitaren.

OPPDATERING: Historien er nå bekreftet av både nettstedet The Lost Bass og Paul McCartneys eget nettsted. En kort kunngjøring fra sistnevnte: “Following the launch of last year’s Lost Bass project, Paul’s 1961 Höfner 500/1 bass guitar, which was stolen in 1972, has been returned. The guitar has been authenticated by Höfner and Paul is incredibly grateful to all those involved.”

Ettersom uttalelsen er så knapp, lurer vi på om det kanskje planlegges en dokumentarfilm om jakten på den stjålne bassen? Det rapporteres at instrumentet var relativt medtatt da det ble funnet, med bl.a. brist i halsen, men Höfnerfabrikken tror det fint skal kunne la seg gjøre å få den spillbar igjen. I såfall regner vi med at den dukker opp på en McCartneykonsert.

Du kan lese hele historien på nettstedet Debassist.nl på engelsk.

Legg inn en kommentar