How I Won The War på Blu-ray

Foreløpig illustrasjonsbilde

How I Won the War (DVD + Blu-ray)

Regissert av Richard Lester. Den uheldige britiske kommandanten Løytnant Goodbody (Michael Crawford) fører entusiastisk sine tropper i en rekke sammenstøt på slagmarkene i andre verdenskrig – inkludert den vanvittige installeringen av en cricketbane bak fiendens linjer.

USA-utgaven fra 2016

The Beatles lagde filmene “A Hard Day’s Night” i 1964 og “Help!” i 1965 med amerikaneren Richard Lester i regissørstolen, men kun John Lennon fulgte opp i 1966. Etter en berømmelig hårklipp steppet John inn i rollen som Musketeer Gripweed. “How I Won The War” er en bitende satire over ikke bare krig, men også over selve krigsfilmkonseptet. Dette er en versjon som er oppdatert til Blu-ray, nå for første gang i region B. I 2016 kom det en Blu-ray for det amerikanske markedet, men 20. mai kommer det nå ut en utgave også kodet for europeiske Blu-ray spillere. Det ser ut som om dette er en utgave hvor filmen er inkludert både som Blu-ray og DVD.

Foruten de nevnte herrer kan vi nevne at filmen er vakkert fotografert av David Watkin (Chariots of Fire, Mitt Africa) og blant de andre skuespillerne finner vi Roy Kinnear (The Hill, Help!), Lee Montague (Mahler), Jack MacGowran (The Fearless Vampire Killers), Michael Hordern (Where Eagles Dare) og Alexander Knox (The Vikings).

De runde brillene Lennon hadde i sin filmrolle begynte han også å opptre med offentlig og på pressebilder med Beatles, og de skulle etter hvert bli svært populære ellers i befolkningen, takket være populariseringen fra Lennon. Tidligere hadde han kun brukt briller privat, og foretrakk kontaktlinser i offentlige sammenhenger.

Filmen er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Amazon (UK) og fra Platekompaniet. Ifølge forhåndsannonseringen vil det medfølge et nyskrevet hefte med førsteopplaget. En filmtrailer skal være inkludert som eneste bonusmateriale.

Legg inn en kommentar