Ville ikke ha Madryn Street

Madryn Street 9 i 2012

National Trust, som tar seg av turistattraksjoner i England som Paul McCartneys barndomshjem i Forthlin Road og Lennons ditto i Menlove Avenue har takket nei til å lease Ringos barndomshjem i Madryn Street 9 til samme formål, det melder Daily Mail. Og når sant skal sies så hadde det vært bedre om de overtok Admiral Grove 10, hvor Ringo bodde fra han var fem og til han ble berømt og flyttet til London sammen med de andre Beatlesmedlemmene. I Madryn Street ble han født, og bodde der til han fylte fem år, med unntak av tiden han tilbragte på sykehus. Han var nemlig ganske syk som barn.

Husrekka i Madryn Street var i mange år forfallen og det var planlagt å jevne den med jorden for å bygge nye hus på tomten. Men en lokal kampanje for å redde husene ble igangsatt, og nå er de renovert og pusset opp. Det er et boligbyggelag, PlaceFirst som foreslo for National Trust at de kunne lease huset Ringo bodde i og benytte det som en lokal turistattraksjon, noe som altså ble avslått. Selskapet tenker imidlertid at det angjeldende huset vil få såpass mye oppmerksomhet fra turister at de ikke ønsker å leie det ut til en vanlig familie, dermed blir huset stående avstengt.

National Trust kjøper ikke hus pga at kjente mennesker har bodd der, de kjøper for å bevare arkitektur. De hadde allerede en husrekke lik den i Madryn Street, så de trengte ikke en til. Forthlin Road ble kjøpt fordi de manglet et kommunalt etterkrigshus og fordi siden det var McCartneys hus kunne billettinntekter gjøre handelen lønnsom. Mendips eies stadig av Yoko, National Trust bare driver det. De har heller ikke vært interessert i Georges hus da det var til salgs, ei heller Johns første barndomshjem i Newcastle road.

I sangen “Liverpool 8” nevner Ringo at han tok farvel med Madryn Street.

Legg inn en kommentar