Hyllest til Henry

Det kommer ny CD med avdøde Henry McCullough

I Beatlessammenheng er han mest kjent for at han spilte sologitar i Paul McCartney & Wings i en kort periode, hvor bandet dog var innom Oslo og holdt konsert. Hans mest kjente solo er den i “My Love”, og i fjor var han selvsagt aktivt til stede på en rekke utgivelser med Wings fra arkivene, deriblant Bruce McMouse-filmen. Henry var dessuten på scenen under Woodstock i 1969, da som medlem av Grease Band som backet Joe Cocker. Mange vil også vite at det er Henry McCullough som ytrer ordene “I don’t know, I was really drunk at the time” på Pink Floyds LP “Dark Side of the Moon”.

I perioden 2009 – 2012 var Henry ofte i Norge og spilte konserter med sitt eget band. McCullough rakk å gi ut 11 soloalbum, det siste i 2012 – «Shabby Road». Samme år fikk han et massivt hjerteinfarkt som han aldri kom seg av. Han døde 14. juni 2016, 72 år gammel.

Nå har en gjeng musikere spilt inn en av hans sanger, og Paul McCartney trakterer bassgitaren på sangen. Det dreier seg om sangen “Live Long Rock ‘n’ Roll” som Henry skrev sammen med Don Mescall. Den nye versjonen er med musikere som Gary Brooker, Nick Mason, Albert Lee og andre. Gruppen kaller seg McCullough’s Fusiliers.

“Live Long Rock ‘n’ Roll” kommer ut som single 16. august 2019. Samtidig utgis den også på et samlealbum med Henrys beste sanger. Her er også Henrys versjon av Beatlessangen “While My Guitar Gently Weeps” med. Albumet heter “Ballywonderland“, etter huset Henry og kona Josie bodde i.

Her er detaljene om den nye sangen:
Gary Brooker (Procol Harum) sang
Nick Mason (Pink Floyd) trommer
Paul McCartney bass
Chris Stainton (Grease Band) tangentinstrumenter
Albert Lee gitar,
Paul Brady & Paul Carrack koring
Produsert av Don Mescal.
Mikset av Steve Lipson.
Musikkforlag: Notting Hill Music/HMcC Music

Legg inn en kommentar