Indra i bedre kvalitet

The Beatles gjør seg til for den ukjente fotografen 17. august 1960.

Paul McCartney overrasket oss St.Hansaften ved å poste noen minneord om sin gamle bandkamerat Stuart Sutcliffe. Han ville nemlig ha fylt 80 om han stadig vekk hadde vært i blant oss. Men han døde dessverre alt for ung, av hjerneblødning i 1962.

Paul skrev: «Our original bass player Stuart would have been 80 today! So many great memories of our time together. Happy birthday Stu! Love Paul»

Men det beste var bildet han postet. Selv om det er velkjent har vi aldri tidligere sett det i slik strålende kvalitet! Det pleide nemlig å se sånn ut:

Bildet av kvintetten Beatles på Indra Club i Hamburg i august 1960, slik vi er vant til å se det.

Så takk for dette, Paul! Det satte kronen på verket på dagen som også er undertegnedes bursdag. Vi har tatt oss friheten å gjengi bildet Paul postet i svarthvitt for bedre klarhet:

Pauls opplasting var tintet gult, her er vår svarthvite versjon av det.

Den palmelampa i venstre hjørne har inntil nå bare vært gråsvart grums, men nå ser vi den, samt alle andre detaljer klart og tydelig. Fotografen er ukjent, og gruppen skulle ikke treffe verken Klaus, Astrid eller Jürgen før de begynte å spille på Kaiserkeller en måned eller så senere. For flere bilder av Beatles fra denne dagen henviser vi til The Savage Young Beatles

Legg inn en kommentar