Ingen bind 2 fra Lewisohn med det første

Den utvidete utgaven av Tune In – All These Years, som er bind 1 av en trilogi.

Mark Lewisohn har skrevet litt, ikke på bind to av sin trilogi om The Beatles, men for å fortelle om ytterligere forsinkelser. Han skriver på sitt nettsted:

Mark Lewisohn

DEN VIL IKKE KOMME UT I ÅR
Boken VIL komme ut. Boken innebærer mye arbeid. “Tune In” tok ti år å forske/skrive før den kom ut i 2013. Bind 2 tar lengre tid (og bind 3 må følge). Jeg setter pris på at folk er hungrige etter å lese min neste bok NÅ. Takk skal dere ha.Tro meg, jeg er også opptatt av å få den ut, så folk kan fortsette å sluke denne mest fantastiske sanne historien, og slik at jeg kommer et skritt nærmere å fullføre et engasjement som monopoliserer livet mitt. Men prosjekter som dette tar den tiden de trenger; arbeidet må gå videre med sin egen rette hastighet.

Ja-ja-ja, OK – men Mark, når kommer bind 2 ut?Jeg vet ikke. Når jeg gjør det, vil det bli kunngjort, og du kommer ikke til å gå glipp av det. Det vil ikke være i 2020, eller i 2021, eller i 2022. 2023? Ingen løfter, men det er mulig. Mest sannsynlig vil det være etter 2023, men jeg vet ikke når, og det er meningsløst å spå så langt frem.

Mark Lewisohn er nå 61 år gammel, og vil være 65 i 2024 om bind 2 kommer da. Men ettersom forarbeidet til bind 3 pågår samtidig som forarbeidet til bind 2 er det håp for at bind 3 ikke vil ta ytterligere 11 år å sluttføre. Og så er det vel på sin plass å minne om at Robert Caro, forfatter av en serie biografier om president Lyndon B Johnson er 84 år gammel og hamrer ivrig i vei på femte og siste bind i serien.

Første bind i Lewisohns serie, “Tune In – All These Years” er oversatt til islandsk og dansk! Det er utrolig at en slik altomfattende og grundig biografi om ett av vår tids store fenomener ikke er oversatt til store verdensspråk som tysk og spansk!

I Danmark har man valgt å utgi den utvidete utgaven av boken, men deler også denne inn i tre bind, slik at Lewisohns trilogi er ment å komme ut i ni bind til sammen på dansk. Første bind i den danske serien ble utgitt i slutten av februar 2018 og omhandlet perioden 1845-1959, mens bind to og tre har latt vente på seg.

I boken “Tune In – All These Years” nevner Lewisohn 447 sanger, og på Spotify er det en tilhenger som har lagd spilleliste med samtlige av sangene. Så om du har 19 timer å avse (og mange har det i disse dager) er det bare å spille i vei!

3 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Med skrivetakten til ML vil de fleste av oss være så gamle at markedet blir svært begrenset når bind 2 og 3 kommer ut om 10-15 år. Lewishon lever vel ikke evig han heller.
  Jeg kjøpte volum 1, men har ennå ikke orket et seriøst forsøk på å lese hele mursteinen. Ja, egentlig er det vel riktigere å kalle det en Lecablokk av en bok. Tror ikke jeg har tykkere bøker i bokhylla mi.

 2. Tom Kristensen sier:

  Beatle-Joe taler klokt!

 3. admin sier:

  Jeg gikk for e-bok utgaven for extended edition. Den tok ikke så mye plass!

Legg inn en kommentar