John på sykkel

På sykkel i Japan, 1979. Ganske artig med reklame for Farris på baldakinen i bakgrunnen!

På John Lennons offisielle Instagram-konto ble det i dag postet et bilde av John på sykkel i 1979, tatt i byen Karuizawa, en by i Japan, ca. 150 km nordvest for Tokyo. Bildet ble imidlertid lagt ut av fotografen selv, Hiroshi Yasunaga allerede 8. desember. Da skrev han:
“I dag, 8. desember er John Lennons dødsdag. Dette er bildet jeg tok da jeg var student på videregående! Jeg lurer på om jeg ville ha blitt fotograf om det ikke hadde vært for at jeg møtte John Lennon og tok dette ene bildet.
Takk til John Lennon”

John Lennon: “Som barn hadde jeg en stor drøm – Jeg hadde lyst på min egen sykkel. Da jeg fikk sykkelen må jeg ha vært den lykkeligste gutten i Liverpool, kanskje i verden. Jeg levde for den sykkelen. De fleste ungene etterlater sykkelen i bakgården om kvelden. Ikke jeg. Jeg insisterte på å ta med min inn i huset, og den første natta hadde jeg den til og med med meg i senga.”

John med sykkelen sin utenfor Mendips, her sammen med hans eldre fetter Stanley Parks, som døde i 2016.

John Lennon var glad i å sykle hele livet. På film syklet han både i “Help!” og “Magical Mystery Tour”, samt i TV-programmet “Not only …but also”. Også i New York syklet han rundt omkring, sammen med Yoko.

Ved pølsevogna i New York

Legg inn en kommentar