Johns toalett på museum

John på do i Tittenhust Park, fra “Imagine”-filmen. NB! Ikke identisk med det utstilte klosettet.

Siste tilskudd til Roag Bests Beatlesmuseum i Mathew Street i Liverpool ble avduket i dag, for en frammøtt skare av journalister og andre interesserte.

Roag fortalte før avdukingen at den utstilte gjenstanden var lånt dem på ubestemt tid, ettersom den kun sto og samlet støv hos eieren. Sistnevnte var en massiv fan av John Lennon og hadde for mange år siden vært på en auksjon av gjenstander fra John og Yokos storslagne hjem i Tittenhurst Park. Det var Sheikh Zayed bin Sultan Al som solgte inventar fra Tittenhurst Park etter å ha kjøpt eiendommen i 1989 fra Ringo Starr, som igjen hadde kjøpt den av John.

Budgiveren hadde fortalt Roag at prisene gjenstandene gikk for var langt over hans budsjett, men han holdt ut i håp om at de siste gjenstandene skulle være priset lavere. Og det fikk han rett i, de to siste, identiske gjenstandene gikk for bare 1000 pund hver til vår mann og en annen budgiver.

Det utstilte objektet. Foto: Mark Ashworth

Den andre budgiveren solgte sitt eksemplar med god fortjeneste for noen år siden, han fikk 15 000 pund for å ha oppbevart tingen – en god avkastning, mente Roag.

Detalj fra innsiden. Foto: Mark Ashworth

Legg inn en kommentar