Jonas Åkerlund regisserer film om Brian Epstein

The Guardian kan melde at den svenske filmregissøren Jonas Åkerlund skal lage filmen “Midas Man” som skal handle om Brian Epsteins liv. Produsent er Trevor Beattie og filminnspillingene skal foregå i Liverpool.

Regissøren har tidligere jobbet med Paul McCartney, han lagde “Lonely Road” musikkvideoen i 2002 og konsertfilmen “Live Kisses” i 2012, som han mottok en Grammy for.

Filmens produsent, Trevor Beattie, sa til Guardian: “Epstein en av de mest ekstraordinære mennene på 1900-tallet. Historien hans har ikke blitt fortalt ordentlig. Han blir ofte tatt for gitt av den store verden, men han var foran sin tid fra sin visjon om musikk og populærkultur til kjønnsidentitet. Han var homofil i en tid da homofili var ulovlig. Han levde et hemmelig liv. Han tok noen risikable avgjørelser i håndteringen av stjernenes virksomhet … Sammenlignet med det Brian måtte leve med, [hadde de] ingen risiko.”

Epsteins prestasjoner blir desto mer ekstraordinære etter som han døde bare 32 år gammel, i 1967, av for mange sovetabletter sammen med alkohol. Filmen er en dramatisering, med skuespillere som fremstiller de historiske personene.

I nesten to år har Beattie forsket på Epstein og snakket med folk som kjente ham, inkludert Gerry Marsden fra Gerry og Pacemakers: “Han fortalte historier som ikke er kommet ut ennå, og som vi vil introdusere i filmen vår.”

Noen av disse historiene dreier seg om artister som Epstein møtte på den legendariske Cavern Club i Liverpool, der Cilla Black var garderobe-jente: “Gerry sa at Cilla drev og løp opp på scenen mellom Gerry og Pacemakers og Beatles, og at hun så på seg selv som en rocker. Brian sa, ‘nei, du er en balladesanger’. Han endret hennes vinkel.”

Vi har tidligere skrevet om forsøk på å lage filmer om livshistorien til Brian Epstein, men ingen av disse har greid å bli til virkelighet. Denne produksjonen ser imidlertid lovende ut, filmselskapet samarbeider med Liverpool, der mye av den vil bli filmet, og den har mottatt støtte i form av en investering på flere millioner pund fra Kina, der Beatles og 1960-tallets look, musikk og stil fortsatt er enormt populært. Rollebesetning har startet og “Midas Man” skal i følge planene slippes på kinoer neste år.

Legg inn en kommentar