Da John møtte Paul

I dag er det 6. juli, datoen i 1957 da John og Paul ble formelt introdusert for hverandre av deres felles venn Ivan Vaughan på en bydelsfest i Woolton hvor Johns band The Quarry Men spilte. Men Beatlesforfatter Mark Lewisohn fortalte i sin bok “Tune In” om et tidligere møte mellom John og Paul, da Paul var avisbud året før.

Lewisohn forsøkte også å finne ut hvor dette tidligere møtet hadde funnet sted, men stoler som kjent kun på skriftlig dokumentasjon. Hans funn av kiosken “Abba” ble dermed feil, han hadde funnet riktig kioskeier men det var kioskeierens tidligere kiosk som var det virkelige åstedet. Det var en kiosk som hadde hett Abba, men som hadde fått både ny eier og nytt navn da Paul møtte John der, men på folkemunne ble kiosken fortsatt kalt Abba, eller Abbers av lokalbefolkningen.

Paul McCartney på sin side, inkluderte det virkelige åstedet hvor møtet hadde funnet sted i en musikkvideo i 2018! Idet guttungen i musikkvideoen passerer den tidligere kiosken synger Paul: “On the night that I met you”.

I vårt sommernummer 2019 brakte Liverpools egne Beatleseksperter Mark Ashworth og Peter Hodgson i en artikkel sine funn. Du kan lese den artikkelen her.

Likte du artikkelen og har lyst å lese hele sommernummeret av Norwegian Wood fra 2019, så finner du det her.

To som leste artikkelen var Erik Holt og hans kompis Arne, og de satte seg høsten 2019 fore å finne denne aviskiosken hvor det historiske første Lennon/McCartney-møtet hadde funnet sted. Deres historie brakte vi i Norwegian Wood nr 160, som foreløpig ikke er tilgjengelig for annet enn abonnenter.

Legg inn en kommentar