Kanalturen i Amsterdam

The Beatles opptrer i Blokker, 6 juni 1964 (middagskonsert). Foto: Ed van Wijk.

Piet Schreuders tør være et kjent navn for Beatlesfans, første gang han gjorde seg internasjonalt bemerket var da han var medforfatter til The Beatles’ London, den ultimate reiseguiden for deg som vil oppsøke Beatles-steder i den byen. Schreuders’ bidrag til boken var å oppsøke stedene og forsøke å ta et nytt bilde fra samme vinkel som et av de gamle bildene av Beatles fra samme sted. Dette har etter vært blitt en hobby for ham, og for et par år siden publiserte han en film med før og nå-bilder fra Beatlessteder i Stockholm. Du husker ham kanskje også fra Beatlesutgaven av bladet Furore fra i fjor, og han har supplert oss med et sammensatt bilde av sirkusplakaten for Mr Kite, som han selv satt sammen av bilder han tok av plakaten i Liverpool.

Beatles på kanaltur

Nå har Schreuders ved hjelp av tilgjengelig arkivmateriale greid å kartlegge ruten som kanalbåten med John, Paul, George og Jimmy Nicol fulgte på Beatles’ berømmelige kanalferd i Amsterdam 6. juni 1964.

Han har også tidligere lagd en film hvor han har satt sammen alt han har kunnet finne av nyhetsinnslag fra de forskjellige nyhetsbyråene som filmet langs ruten. Men nå har det dukket opp enda mer film som tidligere ikke har vært kjent, fra nyhetsbyrået Reuters. Ved hjelp av et kart over kanalferden har Schreuders nå satt filmene i riktig rekkefølge, slik at vi nå kan følge Beatlesbåtens ferd kronologisk.

Kanalturen var en genistrek, da den gjorde at mengder av ungdommer som hadde tatt oppstilling langs ruta fikk sitt glimt av The Beatles, mens bandet selv var på trygg avstand i sin kanalbåt. Enkelte unge gutter forsøkte å komme seg til Beatles’ båt ved å kaste seg i kanalen og legge på svøm, men disse ble tatt hånd om av en politibåt som fulgte med på seilasen.

Legg inn en kommentar