Kenny Lynch er død

Kenny Lynch er død, 81 år gammel

I løpet av januarturnéen i 1963 komponerte John og Paul sangen “Misery” som de tilbød Helen Shapiro. Men manageren til Shapiro ønsket ikke at hun skulle spille inn den sangen, så det ble ikke noe av. Kenny Lynch var en av artistene som var med på Helen Shapiro-turnéen 1963, der Beatles også var med. Han seg villig til å spille inn sangen, og hans versjon av “Misery” ble utgitt i mars 1963 på His Master’s Voice. Han ble dermed en av de som var først ute med å covre en Lennon-McCartney sang på plate. Den tidligste skal være gruppen The Sparrows, som spilte inn sin versjon av “Love Me Do” i 1962.

Noteheftet til Misery med Kenny Lynch

Samtidig ga jo Beatles ut sin egen versjon av sangen på debut-LPen sin, “Please Please Me”. Lynch ble født i øst-London i 1938, og var en av de få svarte britiske popsangerne som hadde hits på tidlig sekstitall. Han hadde to topp 10 hits, “Up on the Roof” i 1962 og “You Can Never Stop Me Loving You” i 1963, begge oppnådde som best en 10. plass. Senere skrev han sanger for andre, deriblant for Small Faces. Lynch hadde også skuespillerroller, blant annet i “Planken” – som jo også ble vist på Nrk, samt i en av “Carry On”-filmene, “Carry On Loving”.

Også etter Beatles har Kenny Lynch en forbindelse, han er nemlig med i “fengselsgjengen” på omslaget til Wings “Band On The Run” LP, det er han som står bak Paul.

Paul traff igjen Kenny Lynch backstage på Brit Awards i februar 2008.

Kenny Lynch var plaget med prostatakreft og døde hjemme om morgenen onsdag 18. desember 2019.

Legg inn en kommentar