Konsert med Paul i Cavern Club

Den ettertraktede billetten

Paul McCartney spilte følgende på Cavern Club i Liverpool 26. juli 2018:

Improvisation (Jam)
Twenty Flight Rock (Eddie Cochran)
Magical Mystery Tour (The Beatles)
Jet (Wings)
All My Loving (The Beatles)
Letting Go (Wings)
Come On To Me (fra McCartneys kommende album, “Egypt Station”)
Let Me Roll It (Wings)/ Foxy Lady (Jimi Hendrix)
I’ve Got A Feeling (The Beatles)
My Valentine (Fra McCartneys 2012 album “Kisses On The Bottom”)
Queenie Eye (Fra McCartneys 2013 album “NEW”)
1985 (Wings)
Lady Madonna (The Beatles)
In Spite Of All The Danger (The Quarrymen)
Things We Said Today (The Beatles)
Confidante (fra McCartneys kommende album, “Egypt Station”)
Love Me Do (The Beatles)
Who Cares ((fra McCartneys kommende album, “Egypt Station”)
Birthday (The Beatles)
I Wanna Be Your Man (The Beatles)
Fuh You (fra McCartneys kommende album, “Egypt Station”)
Get Back (The Beatles)
Ob La Di, Ob La Da (The Beatles)
Band On The Run (Wings)
Hi Hi Hi (Wings)
I Saw Her Standing There (The Beatles)
Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band (reprise) (The Beatles)
Helter Skelter (The Beatles)

Kun 200 billetter var tilgjengelig (andre kilder: 100 og 150) gratis fra billettkontoret på Echo Arena for Cavern Club-konserten, som begynte kl 14. Billettene ble annonsert av Paul via sosiale media kun et par timer i forveien, og ble straks utsolgt. Mange av de som var uten billett flokket seg rundt Cavern Club mens konserten pågikk innenfor. Paul McCartney hilste publikum med ordene: “Liverpool!” “Cavern!” “These are words that go together well!” og så var de i gang.

Konserten startet med en improvisert jam mellom bandmedlemmene, før de begynte på Eddie Cochrans “Twenty Flight Rock”, sangen som gjorde at John Lennon tilbød Paul å være med i gruppen sin, The Quarrymen. Sangen ble avbrutt da Paul stoppet for å kjefte på publikum som drev og tok bilder og filmet med smarttelefonene sine, det var nemlig fotoforbud under konserten. Allerede før dette var en publikummer vist vekk på grunn av filming under jammen.

Det var individuelle billetter og folk måtte vise legitimasjon for å få en billett og et armbånd som ga de adgang til konserten. Navnet deres ble trykt på billetten og så måtte de også vise legitimasjon for å komme inn på Cavern Club. Dette forhindret et svartebørsmarked fra å oppstå, noe som hadde vært påfallende under Ticketmasters salg av ordinære McCartneybilletter til desemberkonsertene i UK senere i år. I tillegg til de 200 personlige billettene var det også et antall gjestebilletter uten påtrykt navn, sannsynligvis for venner og familie.
Det viser seg å herske stor forvirring i media om hvor nye Cavern Club befinner seg i forhold til gamle dagers Cavern Club fra sekstitallet. ITV trodde den gamle klubben lå på andre siden av gaten, mens BBC på sin side var sikre på at den gamle klubben lå litt lenger ned i gaten. Det korrekte er jo at ny og gammel klubb ligger på samme adresse, bare at den nye er litt dypere under bakken enn den andre, ca en meter. Inngangen på den gamle klubben er nå nødutgang på den nye, og inngangen er i stedet på hjørnet av bygningen.

Paul McCartney spilte lunsjkonsert på Cavern Club igjen – etter alle disse årene.

Lenke: Konsertanmeldelse i NME (New Musical Express)

Legg inn en kommentar