Korille minnes Lillebjørn

Lillebjørn Nilsen bisettes på Oslo bys regning på dagtid fredag 9. februar. Samme dag, som også er 60-årsdagen for The Beatles’ første opptreden på Ed Sullivan Show i USA, minnes både Lillebjørn og Beatles på restaurant Lancelot i Asker.

Lillebjørn hadde jo en liten hobby gående, der han omdiktet Beatles fonetisk til norsk. Fonetisk omdikting betyr at originalteksten ikke er viktig å oversette, men at det skal låte litt likt, selv om det synges norske ord.

“Got To Get You Into My Life” ble “Du kan godt få sitte innte mæ, Leif” og “Hey Jude” ble “Hei Knut”, begge utgitt sammen med kvartetten Ballade, som også sang Lillebjørns tekst til Paul McCartneys “Heart of the Country” som ble til “Katt og Kaniner”.
En som aldri kom ut på plate er Lillebjørns “Yesterday”, “Jøss, d’er deg”, som han fremførte på konserter. Heldigvis finnes en av hans fremførelser av denne på en TV-konsert for Nrk fra 1985.

En annen sang vi kun finner i TV-arkivene til Nrk er Lillebjørns “Gamle Vaterland”, som han fremfører sammen med Kampen Janitsjar i et program i serien “Ta pulsen på by’n” som han var strålende programleder for i 1981. Det er en omdiktet “Penny Lane”.

På arrangementet i Asker fredag er Ballade-kollega Birgitte Grimstad med og hyller Lillebjørn og Beatles. Der er også Beatleskjennerne Henrik Syse og Dag Inge Fjeld.

Askerbassen Jørn Bue Olsen har spilt inn en ny versjon av “Hei Knut” som Lillebjørn fikk høre og ga tommelen opp for. Vi regner med at den også blir fremført, sammen med andre Beatlesperler fra sanggruppen Korille.

Musikkvideoen lanseres også der fredag, men du kan allerede se den her.

Legg inn en kommentar