Lennon feires

Bladet Life sitt Lennonummer fra 2005

Det begynner å nærme seg den uunngåelige feiringen av John Lennon i forbindelse med 75-årsjubileet for hans fødsel 9. oktober. Det amerikanske bladet Life feirer ved å utgi en oppdatert utgave av bladet “Remembering Lennon” fra 2005, et blad som også ble nyutgitt så sent som i 2013.

75 years adrift in a collarless suit

BBC har feiret Lennon med et radioprogram som ble sendt sist lørdag, hvor Lennon selv forteller historien med egne ord, hentet fra intervjuer. Programmet ble sendt på BBC Radio 4, og er fortsatt tilgjengelig for gjenlytt fra denne nettsiden.

Også på TV har BBC feiret ved å reprisesende en Top Of The Pops 2 TV spesial som ble lagd til 60-årsjubileumet for 15 år siden. Dette er nå tilgjengelig for seere i Storbritannia og teknisk kyndige som klarer å omgå landbegrensningene som ligger i BBCs iPlayer her.

En ting som ikke skjer i forbindelse med 75-årsjubileumet for Lennons fødsel er utgivelsen av den oppdaterte One to One konsertfilmen og lydopptakene som vi tidligere har skrevet om i Norwegian Wood som nært forestående. Imidlertid vil vi vise en redigert versjon av disse to konsertene på Beatlesfestivalen på Beitostølen 17. oktober.

Festivalplakat

På festivalen vil Tor Endresen også hylle Lennon fra scenen, ved å fremføre sanger fra sin Lennonforestilling som gikk for fulle hus i Bergen tidligere i år. Selv om han fikk rettighetsproblemer med selve forestillingen som var basert på Lennons dagbøker, så er det ingenting som forhindrer ham å fremføre de samme sangene. Festivalsjef Terje Steinsrud forteller at det er stor interesse for årets Beatlesfestival på Beitostølen 16.-18. oktober, der Finn Bjelke, Yan Friis, Tor Endresen m/band med flere står på programmet, i tillegg til Norwegian Woods redaktør, Dag Inge Fjeld. Likevel er det fortsatt noen ledige hotellrom, hytter og leiligheter. Ring 61 35 10 00 for å bestille plass. Sjekk også festivalens eget nettsted på BeatlesFestival.no.

Feiring i Trondheim
Også på selve dagen er det mulig å feire Lennon hvis du er i Trondheim. Fredag 9. oktober feirer “Across the Universe”-Beatlesklubben i Trondheim John Lennon. De starter i Kjelleren på Krambua kl. 18:00 med foredrag og levende musikk. Dette arrangementet er gratis, og de håper at mange tar seg tid til å komme, sier president i både “Across the Universe” og “Norwegian Wood”, Toralf Høyer Hansen. Kl. 19:15 går klubben over i Olavshallen hvor forestillingen “The Beatles – 1965” går av stabelen. Man kan kjøpe billett til dette i Olavshallen (ved å forhåndskontakte Toralf på epostadressen thoyerha@online kan et avlag på billetteprisen forventes) eller på Billettservice.no.
Kvelden avsluttes i Kjelleren på Krambua, hvor Trondheimsklubben sammen med musikerne fra forestillingen i Olavshallen inntar “Fish & Chips” og noe å drikke. I tillegg til sang og musikk vil det også bli John Lennon-quiz!
Til denne delen av arrangementet trenger klubben påmelding, da Krambua har behov for å kjenne til hvor mye mat som skal lages. Derfor: send en melding til [email protected] om at du kommer! Det er begrenset med plasser, så her gjelder prinsippet “først til mølla”.

… og i Oslo
Dagen etter Trondheimsarrangementet, lørdag 10. oktober er gjengen fra “It Was Fifty Years Ago Today” klar til dyst igjen i Oslo Konserthus. Gjengen stiller med samme besetning i hyllestshow nummer tre. På vokal finner vi Atle Pettersen, Trond Granlund, Eirikur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth. Bandet utvides i år med keyboardist Erling Henanger (som kjent begynte Beatles å gjøre utstrakt bruk av orgel både i studio og på scenen i 1965), og ledes igjen av kapellmester og idèhaver Jan Erik Arntsen. Av fantastiske melodier som presenteres “live on stage” dette året kan vi nevne “Yesterday”, “Help!”, “Ticket to ride”, “Michelle”, “Norwegian Wood”, “Drive my car”, “Nowhere Man”, “Act Naturally”, “Dizzy Miss Lizzy”. I år har gjengen også fått med seg moromannen Tom Mathisen, som på premieren tidligere i høst både sang og spilte gitar i tillegg til at han bandt forestillingen sammen, må vite.

Legg inn en kommentar