Lytteparty for Georges trippel-LP

Classic Album Sundays: GEORGE HARRISON ‘All Things Must Pass’ – 9. mai 2023

OBS: Arrangementet er avlyst pga sykdom, men man vil forsøke å få det satt opp en annen gang.

Classic Album Sundays og Stabæk World Forum med Sparebank 1 Østlandet presenterer: GEORGE HARRISON ‘ALL THINGS MUST PASS’ (Apple, 1970)

Løkkeveien 9, Stabæk 9. mai 2023.

kl. 18.00 Dørene åpnes (vi spiller side 5 og 6, Apple Jam-delen av trippelalbumet)
kl. 19.00 Albumlytt (side 1-4) og plateprat inkl. publikum
kl. 21.00 Avrunding

Velkommen til lyttekveld med George Harrisons fantastiske plate ‘All Things Must Pass’ og et eksklusivt møte med den legendariske produsenten Ken Scott, som forteller om sine samarbeid med The Beatles og George Harrison, og historiene rundt innspillingen av Harrisons første soloalbum etter at tidenes mest populære band gikk i oppløsning.

Lytteklubbvert Kent Horne og dokumentarist Jan Christian Mollestad har også med seg i samtalen filosof, tidligere medlem av Nobelkomiteen og stor Harrisonfan Henrik Syse, som befinner seg i USA og deltar over video.

Vi tar en prat om den musikkhistorisk viktige brytningstiden i overgangen til 70-tallet, en epoke Mollestad har samlet et formidabelt dokumentarmateriale om over flere år, og ikke minst om Harrison og tidenes første triple soloalbum. Det blir også anledning for publikum å kommentere og stille spørsmål underveis.

Vi har et ex med originalversjonen av utgivelsen for hånden, lener oss tilbake og hører fra de to første LP’ene på et hifi-anlegg i audiofil verdensklasse, preparert av Duet Audio. Den tredje platen, som består av opptak fra jam-sesjoner i Applestudio i forbindelse med innspillingene, vil vi varme opp med fram til arrangementsstart klokken 19.

Billetter

KEN SCOTT
Det er 60 år siden Kenneth Scott som 16-åring fikk jobb som andretekniker, eller såkalt “Tape Operator”, i EMI Studios i London. Han utviklet seg til lydingeniør og produsent i det som etterhvert fikk navnet Abbey Road Studios, og senere i Trident Studios i Soho, i LA og New York, hvor han fikk jobbe med noen av det siste halve århundrets største musikere og artister, som Pink Floyd, Manfred Mann, Peter and Gordon, The Hollies, Elton John, Judy Garland, Cliff Richard, The Shadows og, ikke å forglemme, The Beatles.

Han var med å sette sitt preg på The Beatles’ White Album, Magical Mystery Tour og flere av soloprosjektene til billene i bandet, deriblant George Harrison’s “All Things Must Pass”. Selv om produsent Phil Spector ved flere anledninger var innom studio og ga instruksjoner, blant annet for å tilføre platen den kontroversielle produsentens berømte, klangfylte og grandiose “Wall of Sound”, var det Scott som jobbet med materialet til daglig.

Scott utviklet over årene et nært forhold til Harrison og hans familie og i en periode tok han seg av det enorme tape-arkivet til artisten. Vi ser frem til å høre Scotts førstehånds vitnesbyrd fra samarbeidet med Harrison, og i kveld med spesielt fokus på det fabelaktige soloalbumet All Things Must Pass.

AUDIOMENY:
– PLATESPILLER: Thorens TD 124 DD
– TONEARM: Thorens TD 124
– PICKUP: Thorens SPU 124 (Ortofon)
– RIAA-TRINN: McIntosh MP100
– SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
– STRØMFORDELER: Isol-8
– AKTIVE HØYTTALERE: Kii Three BXT System

Audiomenyen er komponert i samarbeid med Duet Audio.

Legg inn en kommentar