Mad Day Out skulptur

Dette “Mad Day Out” bildet lages det nå skulptur av. Foto: Tom Murray.

Den kjente britiske skulptøren Andrew Edwards, som blant annet er mannen bak skulpturene av Beatles på bryggene i Liverpool er nettopp ferdig med sin hyllest til 50-årsjubileet for Tom Murrays Mad Day Out fotografier av Beatles ved at han har lagd en bronseutgave av ett av fotografiene, med tittelen “Coming Apart”.

Denne statuen var en virkelig utfordring å lage. Den krevde en masse ikke bare når det gjaldt detaljer men også bevegelsen til alle fire i Beatles. Paul McCartney holdt på å falle fra takoverbygget til rundkjøringen ved Old Street Station i London, og John Lennon tok tak i ham for å redde ham, mens George og Ringo holdt John fast.

Andy, som han foretrekker å bli kalt, er ikke fremmed med Beatles. Hans åtte fot høye skulpturer av de fire bandmedlemmene ble avduket på bryggen i Liverpool i 2016 og ble raskt den mest fotograferte skulpturen i Storbritannia.

Det var etter at han hadde sett Toms fotografier fra Mad Day Out, i boken med samme navn, at Andy gjennom en felles bekjent spurte om han kunne lage en skulptur av ett av fotografiene. Tom Murray ble begeistret, for å si det mildt. Det som var enda mer passende var at disse fotografiene ville ha 50-årsjubileum i 2018. Boken kommer ut 1. juli 2018.

Andrew Edwards har en forbløffende bakgrunnshistorie. Han har lagd overdimensjonerte skulpturer av folk som Muhammad Ali, Frederick Douglass, David Beckham, the Beatles, Gordon Banks, Cilla Black og flere andre. Mange av hans skulpturer er på turné verden rundt før de plasseres der de skal stå permanenet.

Andy er en like stor filosof som han er kunstner. Og kan dra konversasjonen til sosiale og kulturelle spørsmål både fra fortid og nåtid og har mange interessante synspunkter. Dette er til hjelp for ham når han skal utforme sine objekter. Han ser dem fra mange sider, ikke kun de fysiske men også hans egen tolkning av deres personligheter og sjeler. Og til slutt taler hans arbeid for seg selv.

Hans bronseskulptur av “Coming Apart” har ikke blitt vist frem og vil ikke det før den avdukes på en VIP mottakelse for 50-årsjubileet for Tom Murrays Mad Day Out fotografier den 31. mai på Soho Contemporary Art galleriet i New York.

Skulpturen er en miniatyr som kun måler en og en halv meter i høyde, er første trinn i kreasjonen av en mye høyere statue som Andy planlegger. Den vil være åtte fot høy og i bronse. En stor hyllest til et stort band fra en stor kunstnerfan.

Deler av den kreative prosessen er filmet for å skulle inkluderes i Beatlesfan-filmen Here, There and Everywhere, og de vil filme mer under avdukingen av statuen.

1 Response

  1. Anonym sier:

    Statuen på havna i Liverpool er flott, og det blir sikkert denne også! Morsomt å se prosessen!

Legg inn en kommentar