Mals notisbok stilles ut

Boken inneholder også tegninger og drodler fra både Mal og Beatlesmedlemmer

En spiralbundet notatbok som har tilhørt Mal Evans skal på utstilling i Beatles Story museet i Liverpool. Mal har brukt boken til å nedtegne tekster og annet for sine oppdragsgivere, som også selv har benyttet seg av boken.

En tidlig utgave av Hey Jude og andre sanger finner man i denne boken.

Stephen Maycock, som er spesialist på Beatles-minner, sa at boken ga “et fascinerende innblikk i Beatles’ kreative prosess”.

Den vil bli stilt ut på The Beatles Story i Liverpool fra 22. februar.

Notatboken inneholder også en deltekst for “Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band”, nedtegnede noter av George Harrison for “All You Need Is Love” samt vers for andre sanger, inkludert “Being For The Benefit of Mr Kite”, “Good Morning Good Morning” og “All Together Now”.

Basert på hvilke sanger det er gjort antegnelser av, ser det ut som det er i tidsperioden 1967-1968 at Mal har brukt denne boken.

Notatboken ble beskrevet som det “ultimate minnet” da den ble ble lagt ut på Sotheby’s rock- og popmemorabiliaauksjon av Mals enke Lily Evans i 1998. Den ble da kjøpt av en forretningsmann i Liverpools, Alan Murphy til datteren Davinias 21-årsdag. Hun spilte den gangen figuren “Jude” i den populære britiske såpeserien “Hollyoaks”.

Litt A Day In The Life (Pauls del) og litt av Being For The Benefit Of Mr Kite

Davinia sa: ‘Som familie er vi veldig glade for å kunne dele denne skatten over hele verden. Som en Scouser og stor Beatles-fan, følte faren min at det var så viktig at notisboken var tilgjengelig i hjembyen hans Liverpool, og at alle kunne nyte denne dyrebare innsikten om verdens beste band!’

Mary Chadwick, daglig leder for The Beatles Story sa: “Notatboken er et ekstremt spennende tillegg til attraksjonen vår, og vi er glade for å vise frem dette verdifulle stykke historie på The Beatles Story. Historien om Mals forhold til bandet etter den nylige «Get Back»-dokumentaren har vekket stor interesse fra fansen, og hver side forteller en historie. Sammen med Pauls håndskrevne «Hey Jude»-tekster, gir notatboken besøkende et unikt innblikk i deres liv på den tiden.”

Notatboken vil bli utstilt for besøkende til Liverpools ledende Beatles-attraksjon, The Beatles Story, fra februar 2022. Den interaktive demonstrasjonen vil inkludere en digital skjerm som blar gjennom hver side av notatboken og “Hey Jude”-tekstene sammen med en biografi om Mal Evans.

Skisse for trommeskinnet til Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band?

Kilde: BBC og The Beatles Story

Legg inn en kommentar