Markeringsdag

Utsikt fra et vindu i Apple-bygningen

Vår utsendte medarbeider Marius Johannessen dekket søndagens feiring på trappa til 3 Savile Row. Det var i anledning å feire at 3 Savile Row har fått en blå plakett på murveggen til minne om den aller siste Beatleskonserten at rundt 75 entusiaster hadde samlet seg.

Her er noen av tenåringsjentene fra den gangen, de såkalte Apple scruffs! De er Margo, Carole, SueJohn og Chris. Mellom seg har de Kevin Harrington som var på taket med Beatles, og mannen med hatten er John Mears som var sjåfør for Apple og senere for Keith Moon.

Til stede på trappa de ofte hang ved på slutten av sekstitallet og begynnelsen av syttitallet var også fire av de originale «Apple scruffs». Disse ble godt kjent med personalet som jobbet på Apple, og også disse var representert denne dagen med sjåfør John Mears og assistent Kevin Harrington. Sjefen for Apples underbruk Zapple, Barry Miles var også til stede.

Her er vår utsendte medarbeider Marius Johannessen sammen med Beatlesvenn og -forfatter Barry Miles.

Kevin Harrington var assistenten til Mal Evans og på tak-konserten hadde han i oppdrag å holde opp et tekstark med teksten til «Dig a pony» foran John Lennon, så han hadde noe å synge etter.

Kevin Harrington sammen med Marius.

Paul Bond var en av kameramennene under “Let It Be”-innspillingene, han var også til stede. EMI-innspillingstekniker Dave Harries holdt en liten tale der han fortalte om sin opplevelse med å være på taket under Beatleskonserten.

I neste nummer av Norwegian Wood kommer Marius med full rapport fra dagens begivenhet.

Et par musikanter, Hiran De Silva og David Andrew Minchin lydla begivenheten. Til tross for at de nettopp hadde truffet hverandre klarte de å fremføre “Apple Scruffs” til ære for de fremmøtte scruffsene.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Veldig morsomt å høre Dave Harries sin tale. Typisk brite, ingen flashy og brautende amerikaner dette her…

Legg inn en kommentar