Misery demo for Helen Shapiro

Det vi hører i videoen over er Beatles som spiller inn en demo av deres nye komposisjon “Misery” i en tom Cavern Club for Helen Shapiro. Hennes A&R manager Norrie Paramor var på jakt etter nytt materiale til et country- og westernalbum hun planla å spille inn i Nashville, Tennessee, og foreslo at Beatles skulle komponere en sang spesielt for henne. “Misery” ble startet bak scenen før The Beatles’ opptreden i King’s Hall, Stoke-on-Trent, 26. januar 1963, og senere fullført i Paul McCartneys hjem i Forthlin Road. Den gangen kommenterte McCartney: “Vi har kalt den ‘Misery’, men den er ikke så trist som det høres ut, det beveger seg i et fint tempo, og vi tror Helen vil gjøre en god jobb med den.” Som vi kan høre synger John “I’m the kind of girl…”. I samme anledning spilte de også inn en demo av “Love Of The Loved”, som de senere ga til bysbarnet Cilla Black.

Da Paramor avslo tilbudet om “Misery” valgte en annen sanger på samme turné, Kenny Lynch å spille den inn, og The Beatles spilte den som kjent også inn for sitt “Please Please Me” album i en pause i Helen Shapiro-turnéen. Kenny Lynchs versjon av “Misery” kom ikke inn på hitlistene men han fikk æren av å være den første artisten som sang inn en coverversjon av en Beatles-sang.

Opptaket av Beatles som lager en demoversjon av “Misery” er nyoppdaget og den lille snutten i starten av denne artikkelen er en smakebit Mark Lewisohn spilte for publikum på sin foredragturné “Evolver 63”. En publikummer har tatt dette opp i smug.

Andre ting som ble avslørt under Lewisohns foredrag er bl.a.:

  • Brian Epstein avslo å være manager for Rolling Stones, for han hadde så mange andre artister og hadde ikke kapasitet. Så da ble Brian Epsteins assistent Andrew Loog Oldham Stones’ manager i stedet.
  • George Harrison skal ha skrevet et brev til en fan i 1963, hvor han fortalte bl.a. at han likte The Chiffons single “He’s So Fine”, samme sang som han senere ble dømt for plagiat av med sin egen sang “My Sweet Lord”.

Legg inn en kommentar