Ny Beatlesfilm på trappene

Sist vi gikk på kino for å se en musikkfilm basert på sangene til The Beatles var i 2007 da «Across The Universe» ble vist her i Lillestrøm. Vi syntes den var riktig så god, og med seg hadde de kjente stjerner i biroller og som vokalister, så som Joe Cocker og Bono. Dette var en engelsk-amerikansk samproduksjon, som ble regissert av amerikanske Julie Taymor. Dessverre ble den ingen suksess, jeg tror vi var seks personer til sammen i kinosalen. Selv med ikke mindre enn 34 Beatlessanger ble den møtt med blandet kritikk, men til tross for dette ble den både nominert til en Golden Globe og en Oscar, uten at den vant.
Likevel, året etter kom «Mamma Mia», som baserte seg på sanger av den svenske gruppen Abba, og den ble en verdenssuksess uten like, og får nå sin oppfølger, «Mamma Mia – Here We Go Again!» som kommer på kino i sommer.
Selv om «Across The Universe» ikke ble noen ubetinget suksess, så var den en hit hos husets tenåring da den kom ut på DVD, og hun så den flere ganger sammen med sine venner, til tross for at ingen av dem var spesielt opptatt av Beatles. Det var handlingen som tiltrakk.

Nå som hun nærmer seg tredve skal Beatlesmusikken igjen være utgangspunkt for en ny film. Manuskriptet er ført i pennen av britenes wonderboy Richard Curtis («Fire bryllup og en gravferd», «Notting Hill», «Love Actually»), og regissør er Danny Boyle, som regisserte «Slumdog Millionaire», er aktuell med den kritikerroste TV-serien «Trust», og som nylig annonserte at han skal regissere den neste 007-filmen, med Daniel Craig i sin siste opptreden som James Bond. Detaljer om plott er ikke lekket, så alt vi vet er at filmen «er bygget opp rundt sangene til Beatles». Vi vet likevel premisset: En artist våkner opp i en verden der ingen kan huske Beatles, men selv husker han både dem og sangene deres helt tydelig.

Boyles Beatles-musikal har foreløpig fått tittelen «All You Need Is Love», og i utgangspunktet skal filmen møte sitt publikum om først halvannet år. Siden innspillingen allerede er i gang i Essex kan det imidlertid se ut som om premieren kanskje blir tidligere enn prosjektert. Andre innspillingssteder er Suffolk og Norfolk, og det etterspørres ikke mindre enn 5000 statister som skal delta i en konsert i filmen, som skal spilles inn på stranden i Gorleston 5. juni.

Ed Sheeran (til høyre på bildet) skal medvirke i den nye filmen.

Scener vil også bli innspilt i Liverpool, meldes det fra minst en nyhetskilde. Som i «Across The Universe» så kommer det til å dukke opp kjente artister i biroller. En som er nevnt er suksessrike Ed Sheeran, en av de mestselgende britiske artistene for tiden. Sangeren debuterte på film i «Bridget Jones’s Baby» i 2016. Produksjonsselskapet Working Title Films står bak mer enn 100 filmer fra før av, deriblant  «Fargo», «Les Misérables» og «The Theory of Everything».

1 Response

Legg inn en kommentar