Ny John & Yoko dokumentar

Rhinos videokassetter med de fem programmene i Mike Douglas Show hvor John og Yoko var gjesteprogramledere.

Yoko Ono og Sean Lennon har autorisert “Daytime Revolution”, en dokumentarfilm om den uken John Lennon og Yoko Ono var medprogramledere for “The Mike Douglas Show” tidlig i 1972.

Dokumentaren bruker arkivopptak fra hvert av de fem 70-minutters programmene samt intervjuer med seks av de gjestene som fortsatt lever, for å fortelle historien bak kulissene om den enestående uken. Mens Yoko Ono og sønnen Sean ikke deltok på kamera, godkjente duoen prosjektet og var kreative konsulenter.

Mike Douglas med John & Yoko

Dokumentarfilmen er regissert av Erik Nelson og varer i 108 minutter. Filmen ble nylig klippet ferdig og man ser etter en distributør. Det skulle ikke forundre oss om det blir The Coda Collection, hvor Yoko Ono er deleier. Strømmetjenesten The Coda Collection er for tiden ikke tilgjengelig i Norge, men er et tilleggsabonnement fra Amazon Prime i bl.a. USA og U.K. Yoko Ono fyller forøvrig 90 år den 18. februar.

De fem episodene av The Mike Douglas Show hvor John og Yoko medvirket ble utgitt som en VHS-boks med fem videokassetter av Rhino i 1998 – kun utgitt i USA. I 2002 kom det ut en DVD-boks i Brasil med de samme fem episodene, dette regnes i hvert fall av amerikanerne som en piratutgave, hvor innholdet ikke er fra TV-masterne men fra VHS-kassettene.

De fem videokassettene kom i en egen boks.

Programserien er mest kjent for det tredje programmet, hvor rockelegenden Chuck Berry var gjest. Sammen med John, Yoko og Elephants Memory fremførtes “Memphis” og “Johnny B Goode” fra Berrys repertoar, men også Yoko Onos “Sisters, O Sisters”.

Legg inn en kommentar