Ny utgave av Let It Be på bootleg DVD og CD

For- og baksiden av den medfølgende brosjyren

Det notoriske bootlegselskapet HMC har fått tak i en versjon av Beatlesfilmen LET IT BE som var planlagt utgitt i 1997, men som det som vanlig ikke ble noe av. Det dreier seg om en versjon av filmen som Ron Furmanek restaurerte for Apple i 1992. Han sørget for å få overført filmen til video fra filmrullene, renset opp bildet noe og lagde et nytt lydspor som for det meste er i stereo. Den gangen filmen gikk på kino, på TV og var ute på video i USA, Tyskland og Nederland i begynnelsen av 80-tallet var den som kjent kun i mono. Denne nye utgivelsen vil bestå av en DVD og en CD, som ligger inne i en utgave av det selskapet kaller TMOQ Gazette.

I 1997 annonserte et videofirma i UK at de planla å utgi denne versjonen av filmen på videokassett, men dette ble det (som vanlig) ikke noe av. Alle tidligere forsøk fra Apple på å utgi dokumentarfilmen har foreløpig strandet. Nærmest kom de etter at filmens regissør Michael Lindsay-Hogg tilfeldigvis traff Paul McCartney på et fly, og nevnte at filmen ikke var tilgjengelig på hjemmekinomarkedet. McCartney sørget for å få filmen restaurert ennå en gang med tanke på å utgi den i tandem med det omarbeidede Let It Be albumet “Let It Be…Naked” i 2003, men det ble det altså ikke noe av. Også senere har filmen vært ytterligere restaurert og jobbet med med tanke på utgivelse, uten at dette har ført frem. Nærmest årlig er det en i den indre sirkel som har uttalt seg om filmen, sist var det Ringo som i fjor sa at en utgivelse var noe som kom til å finne sted i fremtiden, bare ikke nå.

Den CDen som følger med den nært forestående bootlegutgivelsen inneholder en forkortet utgave av lydsporet fra filmen. Bootlegselskapet har også antydet at de kommer til å følge opp utgivelsen med ytterligere DVDer som skal inneholde bortklippede scener fra filmen. NW regner med å få tak i et eksemplar av denne bootlegen, så du kan regne med anmeldelse i marsnummeret av Norwegian Wood.

Flygeblad distribuert av HMC-forhandlere.

På “Beatles 1+” kom det ut flere enkeltstående musikkvideoer fra filmen, disse bar ikke preg av å ha vært restaurert på samme måte som andre musikkvideoer i samlingen, kanskje fordi Apple sparer den ferdig restaurerte filmen til en egen utgivelse? Klipp fra filmen har også blitt benyttet i andre sammenhenger av Apple Corps Ltd, som dokumentarserien The Beatles Anthology og minidokumentaren til Let It Be-albumet, blant annet. Den fulle oversikten over utgivelser og forsøk på utgivelser for hjemmekinomarkedet av filmen finner du på engelsk i denne bloggposten.

Bootlegselskapet annonserer også nye utgaver av noen av sine eldre utgivelser.

Legg inn en kommentar