Ny Yellow Submarine tegneserie

Forsiden på det nye tegneserieheftet.

For å markere 50-årsjubileet for tegnefilmen “Yellow Submarine” neste år, har Apple Corps Ltd annonsert at de kommer til å utgi et nytt tegneseriehefte basert på filmen. Dette skrev Hollywood Reporter i en eksklusiv nyhetssak i går, onsdag 10. juli.
Manus og tegninger er av Bill Morrison, som også er annonsert som påtroppende redaktør av det amerikanske satirebladet MAD. Bladet skal utgis av serieforlaget Titan.

Norsk utgave fra 1969.

Allerede da filmen var ny utkom det et tegneserieblad basert på filmens handling, og dette ble også utgitt i Norge i 1969. Hvorfor man nå velger å tegne det på nytt i stedet for å bare reprinte det gamle er fordi det forrige heftet ble tegnet ferdig før filmen var ferdig, så derfor avviker figurene og handlingen litt mellom hefte og film.

Det nylig annonserte heftet er imidlertid ingen ny tegneserie, den ble påbegynt allerede i 1999, i forbindelse med at tegnefilmen ble relansert i restaurert utgave og med nymikset lyd, både i stereo og surround. Tidlig i 1999 ble Morrison forespurt av Dark Horse Comics om han ikke kunne lage en ny versjon av tegneserieheftet. Han gikk til verket, og brukte en 1987-utgave av filmen på VHS som modell for både tegninger og dialog. Morrison tegnet og tusjet, Nathan Kane fargela, og Chris Ungar skrev inn teksten i snakkeboblene. Morrisons kone Kayre var konsulent når det gjaldt å skjønne hva som ble sagt i filmen. Etter at Morrison hadde tegnet og tusjet ferdig de første 26 sidene, og Kane var ferdig med å fargelegge rundt ti av dem, skiftet Apple Corps Ltd (muligens Neil Aspinall) mening, og prosjektet ble skrinlagt.

Eksempelside fra den nye tegneserien.

Avtalen mellom Apple Corps Ltd. og Titan Comics ble forhandlet frem av Bravado International, som tar seg av lisensiering av Beatlesprodukter i Nord-Amerika. Og selvsagt har de større planer enn bare et tegneseriehefte. Allerede denne måneden kommer det plastfigurer basert på filmens figurer i handelen. Kolleksjonen heter “All Together Now” og består av to versjoner av bandet, blå slemminger, en Apple Bonker og den firehodede bulldogen.

Legg inn en kommentar