Nytt bilde fra den siste U.K.-turnéen

Et bilde av The Beatles på scenen under deres siste turné i Storbritannia, som fant sted i desember 1965 sirkulerer på sosiale media og mange fans er forbauset over å se Paul McCartney spille orgel på scenen. Grunnen er at mange ikke har fått med seg at på denne turnéen så trakterte både John og Paul dette Vox Continental orgelet. John brukte orgelet på “We Can Work It Out” og “I’m Down”, mens Paul brukte orgelet mens han fremførte “Yesterday” solo.

Avisutklipp

Året etter omarrangerte de “Yesterday” for hele gruppen og fremførte den i Tyskland, Fjerne Østen og USA-turnéene.

En svarthvitt stumfilm filmet av en tysk journalist er alt vi har av filmdokumentasjon av denne turneen. Det finnes heller ingen lydopptak, så Kitsu har her brukt lyd fra Budokan 1966 for å dubbe filmen, som også inkluderer et minutt og femten sekunder med The Moody Blues, som var med på turnéen. Også på dette filmopptaket får vi et glimt av Paul ved orgelet.

Fotografen her er tyske Ursula I. Wildling. Grunnen til at disse tyskerne var til stede på denne konserten på Hammersmith Odeon i London 10. desember 1965, var at en reisegruppe på 92 personer med folk som kjente The Beatles fra Hamburg hadde reist til London nettopp for å overvære denne konserten og se igjen sine gamle venner.

Det var også på denne turnéen at George Harrisons Gretsch-gitar som var stroppet fast til taket på turnébilen falt av og øyeblikkelig ble påkjørt av en lastebil. På det nylig oppdagede bildet trakterer han derfor en Gibson ES-345.

Legg inn en kommentar