Nytt “Get Back” bilde

The Beatles i trappeoppgangen i EMI house i Manchester Square, 1969.

I forbindelse med en gjennomgang av spor for spor av bonusmaterialet på den kommende jubileumsutgaven av “Abbey Road” har Mike Carrera postet et bilde fra boken som følger med albumet. Det er imidlertid et bilde vi kjenner fra en annen anledning, nemlig albumet “Get Back” som det ikke ble noe av, men ble videreutviklet til albumet “Let It Be” etter omarbeidelse av Phil Spector.

Dette er fra en idé Beatles hadde om å slutte sirkelen fra “Please Please Me”, etter som “Get Back” LPen også var en tilbakevendelse til å spille inn et album live. De hyret inn den samme fotografen som hadde tatt “Please Please Me”-bildene, Angus McBean, og stilte seg opp på samme sted i trappeoppgangen i EMI-bygget i Manchester Square. 1969-bildene skulle imidlertid ikke komme til anvendelse før i 1973, da ett av bildene ble benyttet på det røde og det blå dobbeltalbumet.

Utenfor EMI House 7. mars 1963. Trappeoppgangen ses innglasset bak Beatles. Også til stede: Dick James og George Martin.

Siden har det dukket opp flere utgaver av både 1963-bildene og 1969-bildene som ble tatt av McBean i disse anledningene, og nå er det altså enda et nytt 1969-bilde som har kommet for dagen.

Et av de ubrukte bildene fra 1963. En rengjøringsassistent kom til å kaste negativene til disse bildene for noen år siden.

Legg inn en kommentar