Oransje

Har du samlet alle de andre? Her kommer oransje!

Da er det duket for nok en farge for de av dere som prøver å få komplett samling av “McCartney III” på vinyl. Det er et opplag på 3000 stk direkte fra Universal Musics nettbutikk som har fått tildelt denne fargen. Samtidig er picture discen av “We All Stand Together” utsolgt.

Den oransje utgaven i all sin prakt

Som kjent er “McCartney III” utsatt en ukes tid. Den skulle ha vært ute i butikkene 11. desember, men av produksjonstekniske årsaker er den utsatt til 18. desember. Via “McCartney Legacy” har vi fått litt inside informasjon fra en som jobber hos Capitol Records i USA om disse årsakene.

Lang historie kort: Capitol klarer ikke å produsere mange forskjellige varianter av vinylutgaven i tide, så de har utsatt utgivelsesdatoen med en uke. Capitol forventet ikke et McCartney-album i år, og har vært i ferd med å oppfylle Pauls ønske om at albumet fullfører sekvensen 70-80-20.
Salg av vinylutgaver vil utgjøre en stor del av det fysiske salget i Storbritannia og USA, noe som gir Paul best mulig sjanse for et nr. 1-album i de landene, og derfor vil han at alle fysiske medier skal komme ut samme dag. (Paul møter her hard konkurranse fra Arctic Monkeys og The White Stripes.)
Vi (altså McCartney Legacy) fikk også beskjed om å forvente en stor luksusutgave i 2021, pluss andre markedsføringsgimmicks de neste ukene. Vi ble fortalt for måneder siden at Paul forberedte 25 spor (hvorav kun 11 kommer ut i denne omgangen, red.anm.) gamle og nye, så det er mulig vi får mer i super deluxe. (Noen spor stammer fra før 2020, “When Winter Comes” ble for eksempel til overs fra på 90-tallet.)

Så langt McCartney Legacy. For egen regning må jeg vel legge til at denne taktikken med å spekulere i at fansen må kjøpe mer enn en utgave fra før av er ganske kynisk utnyttelse av samlergenet hos folk, og med “McCartney III” har man gått langt over streken. Jeg spår at mange samlere gir opp å være komplettister etter dette stuntet. Og nå som vi har fått informasjon om at det sannsynligvis kommer en luksusutgave til neste år, og at McCartney har 25 nye og gamle sanger i spill til sammen i prosjektet kommer nok i hvert fall jeg bare til å avvente. Tipper det blir som på “Egypt Station” også, nemlig at noen sanger kommer ut som vinylsingler. Nå er det jo bebudet fire “demoversjoner” fordelt på de fire fargede CD-utgivelsene vi fortalte om nylig, og vi vet ikke om disse er inkludert i de 25 sporene som er omtalt.

For øvrig kan vi melde at to av sangene ble spilt på det amerikanske radioprogrammet “Breakfast With The Beatles” nylig, og disse blir nå flittig delt på internett. Det dreier seg om spor nr 2 “Find My Way” og spor 11, “Winter Bird”/”When Winter Comes”. Sistnevnte, “When Winter Comes” ble innspilt 3. september 1992 sammen med “Calico Skies” og “Great Day” (begge på “Flaming Pie”) i Hogg Hill studiet med Bob Kraushaar som tekniker og Paul og George Martin som produsenter, og har dermed en bedre vokal fra Paul enn den førstnevnte.

4 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Trist, trist, trist, men akkurat som jeg trodde. Luksusutgave med flere spor i løpet av 6 måneder…
  Dette er lavmål fra Paul eller plateselskapet. Usikker på hvor mye Macca har med dette å gjøre, men håper minst mulig. Han burde ha stoppet dette surret! Snakk om å plyndre trofaste fans!

 2. Harald sier:

  Tankene vandrer tilbake Tom Petty som i sine glansdager gikk til krig mot sitt eget plateselskap for å hindre at de la på LP prisen. I ren respekt for sine fans!

  Helt utrolig at Paul tillater markedsavdelingen å holde på sånn. Han kunne selvsagt fint stoppet hele dette latterlige sirkuset.
  For min del kommer jeg til å kjøpe en stk LP av nr 3…. på sort vinyl.

  PS: Tom Petty vant fighten for å holde prisen nede.

 3. Tom Kristensen sier:

  Petty ville kalle LP´en Eight Ninety-Eight ($8.98) om han ikke fikk det som han ville. Paul valgte å kalle sitt nye mesterverk “terningkast tre”! Tor ikke det bare er markedsavdelingen som har siste ord i dette format-bonanzaet. Kommer det forresten noen ny CD med… Ringo?

 4. Tom Kristensen sier:

  Petty ville kalle LP´en Eight Ninety-Eight ($8.98) om han ikke fikk det som han ville. Paul valgte å kalle sitt nye mesterverk “terningkast tre”! Tror ikke det bare er markedsavdelingen som har siste ord i dette format-bonanzaet. Kommer det forresten noen ny CD med… Ringo?

Legg inn en kommentar